Feeling green!

Rosin eller vindrue? Fyld linjerne ud med fugt.

Min er faring er, at fugt er det vigtigste for, at min hud ser pæn og spændstig ud og har glød. Det er også den hurtigste vej til at mindske fine linjer. Hvis jeg kun skulle vælge én serum, så skulle den være med hyaluronsyre!

Når vi bliver ældre får huden sværere ved at holde på fugten. Den bliver hurtigere dehydreret og falder lidt sammen og de fine linjer bliver tydeligere. Lidt ligesom en vindrue der ligger for længe. Jeg tænker tit på det, når jeg kysser mine børn, deres kinder er helt spændstige og faste og fyldt med dejlig fugt. En dehydreret og tør hud er i øvrigt også mere sensitiv og giver større risiko for uønsket rødme og andre reaktioner.

Der er altså masser af gode grunde til at fylde huden op med fugt. Så hvordan gør man det?

Det kan man blandt andet gøre med Hyaluronsyre. Hyaluronsyre findes i alle væv og det findes i særligt store mængder i hudens bindevæv. Det kan binde store mængder vand og har derfor den effekt, at det er rumopfyldende (altså fylder ud) og har andre gode egenskaber som at hjælpe med heling og gendannelse af væv*

Fordi hyaluronsyre kan binde rigtig meget væske tiltrækker det væske fra de dybere lag i huden op til de øverste hudlag, hvor væsken hjælper med at fugte huden og fylde den ud. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at hvis luftfugtigheden er lav, så risikerer man, at fugten fortsætter fra huden ud i luften omkring os. Luftfugtigheden er især lav om vinteren i Danmark udenfor, men også inde fordi vi varmer husene op og har varme på i bilen osv. Derfor er det vigtigt at bruge en creme over sin hyaluronsyre serum fordi alle almindelige fugtighedscremer indeholder det man kalder okklusiver. De ”lukker” huden til, så al fugten ikke stikker af. Man kan også bruge en ansigtsolie. Luftfugtighed er også medvirkende til at en ellers tør rosin som jeg, ikke har brug for nær så meget fugt, når jeg er i varme fugtige klimaer, så kan min hyaluronsyre serum  klare det hele selv.

Der er hyaluronsyre i rigtig mange cremer, men hvis man gerne vil give huden lidt ekstra, fordi man synes de fine linjer bliver tydeligere eller huden føles lidt stram og tør, så kan man med fordel bruge en serum med hyaluronsyre i. De findes i mange forskellige prisklasser, og jeg har prøvet mange gode, både billige og lidt dyrere. Min absolutte yndlings er fra Pestle and Mortar og hedder Pure Hyaluronic serum og kan købes bl.a. i Magasin eller her (den på billedet er et PR sample, men jeg har selv købt den tidligere). Andre jeg har været rigtig glad for er: Hyaluronic serum fra Garden of Wisdom, som er billig og kan købes her og Hydrate fra Jordan Samuel Skin, som kan købes her. NIOD og The Ordinary (købes her) har også lavet hyaluronsyre serum som mange er glade for. Den fra NIOD var ikke lige mig, jeg synes den duftede lidt af opkast, men jeg kender mange, der har været glade for den. Den fra The Ordinary var god, når jeg brugte den lige efter en mist, ellers var den for tyk og endte med at fnulre.

Tips til brug af hyaluronsyre serum

  1. Brug det gerne både morgen og aften.
  2. Den skal på efter rens, exfoliering og evt. tyndere sera og før creme eller olie.
  3. Man kan evt. bruge en mist først så, der er masser af fugt den kan suge med sig ned i huden.
  4. Brug endelig ikke for meget så fnulrer det nemt, 1-3 dråber er rigeligt til både ansigt, hals og dekolletage. Oplever du alligevel at den fnulrer så prøv eventuelt med en mist lige før, så huden er fugtig og serumet bliver lidt fortyndet.
  5. Lad dig ikke snyde af navnet, Hyaluronsyre er ikke en eksfolierende syre ligesom dem jeg har skrevet om her.

Skriv endelig hvis I har nogen spørgsmål! Bruger I hyaluronsyre til daglig?

* (Sixtus Thorsen: hyaluronsyre i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 18. oktober 2018 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=94321).

 

 

Kh Ida (jeg er en nørd, men ikke ekspert, dermatolog eller kosmetolog. Jeg deler viden, som jeg har læst mig til, og erfaringer jeg har gjort. Alles hud er forskellig, hvad virker for mig, vil måske ikke virke for dig. Alle spørgsmål, rettelser og kommentarer er velkomne, jeg elsker at lære noget nyt!) Følg eventuelt også med på Instagram på “Theskinsideofme” hvis du er til masser af billeder og meninger om hudpleje og makeup.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Feeling green!