En farfar fattigere

Virkede vaccinen mod skoldkopper?

image1-4

For 3 uger siden valgte vi efter mange overvejelser at vaccinere Svale mod skoldkopper. Læs om vores grunde og tankerne bag beslutningen HER.

Svale blev vaccineret 4 dage efter eksponering, så det har været lidt spændende om vaccinen ville have fuld effekt eller om hun ville få skoldkopper i mild grad.

Men ved i hvad. Vaccinen virkede helt efter hensigten. Vi har ikke set skyggen af en skoldkop og hold op hvor er jeg, set i bakspejlet, glad for at vi vaccinerede. Først og fremmest fordi svale er blevet skånet. Hun har været så meget syg denne vinter og det ville være så synd med endnu en tur, når nu det kunne undgås. Dernæst ville skoldkopperne, hvis de var kommet, havde clashet med min Farfars sidste tid og jeg ville ikke havde haft samme mulighed for at være hos ham.

Hvor var det bare skide godt vi gjorde det!

Svale skal vaccineres igen om 3 ugers tid for at være sikret immunitet. Det er heldigvis ikke et problem, Svale er nemlig rimelig rå når det kommer til at blive vaccineret og vil gå meget langt for et farvestrålende plaster og en slikkepind 🙂

 

 

4 kommentarer

 • Maria

  Kære Louise, vil I så genvaccinere hver 5. år når vaccinen udløber eller vil I satse på at hun får et mildt forløb til den tid?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Hej Maria. Ifølge statens serum institut skal hun blot have grundvaccinen bestående af 2 doser idet hun har fået dem så sent. I de lande der vaccinerer som en del af børnevaccinations-programmet genvaccinerer man helt rigtigt efter 5 år. Jeg hører de kloge ad igen om 5 års tid og tager beslutningen der. Rigtig dejlig dag til dig. Kram Louise

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Man får jo ikke skoldkopper med garanti bare fordi man er blevet eksponeret… Nogle børn støder på skoldkopper flere gange før de får dem selv.

  Har i overvejet at booste hendes immunforsvar istedet for at fylde hende med alt muligt skidt man ikke burde sprøjte ind i kroppen? Probiotika, levertran med højt indhold af A vitamin, økologisk kost, ingen mælk og kød?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Hej Camilla. Det er jeg klar over, men da stort set alle børn i omgangskreds samt institution er ramt er sandsynligheden ret stor. Svale får helt almindelig sund og hovedsaglig økologisk kost samt en daglig vitaminpille. Jeg kunne ikke drømme om at putte min 3 årige på en diæt fra kød og mælk, men levertran, det ville måske ikke være helt af vejen. må du få en dejlig forårsdag. Alt det bedste Louise

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En farfar fattigere