Den grønne dag

Tip: De bedste fastelavnskostumer

DSC_2658Jeg ELSKER fastelavn. Jeg husker tydeligt fastelavnsfesterne fra min barndom og jeg var helt vild med dem. Katten af tønden, slikposer, katte-konger og dronninger og aller mest alle de flotte og fantasifulde kostumer. Jeg husker tydeligt hvordan tvillingerne Line og Lærke i børnehaven var klædt ud som smukke svaner, deres mor havde syet kostumerne og der var både fjer, palietter og glitter på. Jeg selv var klovn i et polkaprikket kostume med krydser om øjnene, tegnet med min mors 80’er-eyeliner.

Jeg havde en forestilling om at jeg ville blive mor-typen der bagte lækre hjemmelavede kager, lavede sødt syltetøj af selv-plukkede bær og syede de flotteste fastelavnskostumer. Men der var jeg helt på månen. For jeg er blevet mor-typen der springer over hvor gærdet er lavest. Jeg bager “shake a cake” fra Amo, jeg elsker marmeladen, den billige, fra Netto og så KØBER jeg fastelavnskostumer!

Og det er slet heller ikke dumt, for man kan få nogle virkelig fede nogle. Jeg har luret lidt rundt og fundet nogle virkelig seje, søde og sjove bud.

Jeg har delt dem op i kategorier, mest for overblikkets skyld, for jeg vil vædde med at Svale helt klart ville vælge et “drengekostume”, fx. astronauten eller tyven.

Jeg kan godt afsløre at Svale skal være dinosaurus triceratops, som står på dyrelisten og Vilfred skal være Ninja turtel.

 

Mest til drenge

En sej blå drage, man kan tage på så det ligner at man ridder på den.

fræk indbrudstyv, i stribet trøje og tyvemaske.

stolt luksus ridder , i fuld udrustning.

Ond, men sej Darth Vader

det fineste Harlequin-costume i velour med harleguin-tern, hat og kappe

En astronaut på vej til det ydre rum.

lidt grimt og lidt sejt monster som er på tilbud til 75 kr.

Nobel kaptajn med hvid uniform og hat

 

Mest til piger

sygeplejerske med kjole, forklæde og hat

Et anderledes prinssese-kostume i festlige farver. Her er nemlig tale om en  orientalsk prinsesse

sej cheerleader, i pink cheerleader-kjole og glitrende pom pom’er

Jeg elsker det her frisør-kostume, med et lille forklæde til hårtørrer og curlers. Det er på udsalg til 143 kr.

eventyrlig havfrue.

Spansk seniorita can can kjole i sort og rød.

farvestrålende sommerfugl i orange og rød. Et sæt med nederdel, vinger og tryllestav.

 

 

Dyre-kostumer

dinosaurus triceratops. Lille tyk dinosaurus med stort dinosaurushoved på hætten (Den Svale er iført på billedet).

Jeg er fuldstændig vild med det danske mærke Hepper Planet, som laver udklædningstøj i bomuld til de mindste. udklædningen består af en trøje eller kjole, som barnet også kan bruge til hverdag og en tilhørende hætte. De her kostumer er så fulde af fantasi og humor at de SKAL tjekkes ud:

pingvinen peter, monsteret Morty, mariehønen Rolle, frøen Freddy, bjørnen Bertel, kaninen Karin, bien Birgit og katten Kate.

fløjls hest, som man tager på så det ligner at man er hestens rytter.

Enkel isbjørne kappe.

 

Baby

Jeg elsker når babyer er klædt ud som dyr, derfor er jeg vild med de her baby-kostumer:

lille elefantlille skildpaddelille flagermusabe

 

Sidst men ikke mindst kunne jeg ikke nære mig for at kigge på voksenkostumer. Hvis vi skulle være klædt ud, skulle Sune helt klart være pruttepude og jeg skulle være struds 🙂

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den grønne dag