At miste én man elsker – igen og igen

Time Out

Jeg har været alene med mine børn i weekenden og selvom det faktisk, efterhånden som de bliver større er rimeligt nemt og hyggeligt at være alene med dem begge, så kan jeg godt sidde med en halvstresset panikklump i maven søndag aften og tænke: Det kan da ikke blive mandag i morgen, jeg har jo overhovedet ikke holdt weekend!!

Siden jeg fik Carl for ca. 5 år siden, har jeg nemlig været ret dårlig til at holde pauser eller tage time out for mig selv. Det er jo selvfølgelig også ekstra svært, når man er alene hjemme med to børn på 5 og 3 år, men man kunne måske godt øve sig i fx at få lov til at låse døren, når man går på toilettet, uden at der så står to desperadoer og råber på vand og mad i det sekund ens numse rammer brættet. Nogen gange, når der er gået alt for længe uden en pause, føler jeg nærmest, at de timer det – som om de går og hygger sig, indtil det sekund jeg sætter mig med en kop kaffe. Sådan er det selvfølgelig ikke. Så når jeg begynder at føle, at mine børn er irriterende, fordi de er helt almindelige børn, der gerne vil have masser af kontakt med deres mor. Især når hun sætter sig med kaffe og ser ud til rent faktisk at have tid. Så ved jeg, at nu er der gået for lang tid, hvor jeg igen har glemt vigtigheden af at holde time out helt alene med mig selv. Jeg ved godt, at det er vigtigt, meget vigtigt, for mit humør og velbefindende, at jeg engang imellem plejer mig selv og er lidt alene. Det er bare som om det føles lidt forbudt, som om jeg stjæler tiden fra familien, arbejdet, vennerne eller gøremålene, som om det ikke er helt ok at tage tid til mig selv.

I aften gjorde jeg det sgu. Morten er som sagt ikke hjemme, så jeg behøvede ikke tænke på, om jeg burde tale med ham, nu hvor børnene sover. Jeg holdt selvpleje søndag i mit badeværelse alene med mig selv. Jeg fandt min fyrfadsbrænder frem, puttede min yndlingsolie i (Rejuvenate fra Moshi Moshi) og tændte den. Men jeg fyldte mit badekar med vand og den mest vidunderligt duftende boblesæbe jeg har købt på Bali, rensede jeg mit ansigt og tørbørstede min krop. Så vaskede jeg masken af og puttede en fugtmaske fra Biologique Recherche (Masque Visolastine+) i ansigtet, tændte for noget klassisk musik, som jeg altid hører, når der skal ro på sjælen og ploppede ned i karet. Og så lå jeg bare der i det varme vand og trak vejret med lukkede øjne og lyttede til musik, til jeg var en rosin. Langsomt satte tankemylderet tempoet ned, og jeg tror måske der var 2 minutter, hvor jeg ikke tænkte på noget særligt. Jeg fik endda også lige filet mine fødder og puttet ny neglelak på.

Nu sidder jeg i min stue og alting sejler, min mand ville få et stressanfald, hvis han så, hvordan her ser ud.

Men min krop er varm og blød, og jeg har trukket vejret og fået neglelak på tæerne. Pludselig er jeg en sødere mor som igen savner mine børn mens de sover. Jeg håber de kommer ind og putter hos mig i nat og det gør ikke noget, hvis de nikker mig en skalle eller to i søvne – for jeg har haft en times weekend og er klar til mandag!

Hvordan holder du time out?

Kh

Ida

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At miste én man elsker – igen og igen