Er det Fub!;-)

Svale flytter hjemmefra

  Svale er flyttet hjemmefra.. Eller hun er i hvert fald flyttet ind på sit eget værelse.
Hun har sovet derinde for første gang i nat og det er faktisk gået ret godt.
Flytningen har været under opsejling længe, men først nu er alle mere eller mindre klar til en flytning.
Sune har været klar fra Svale var ca. 9 måneder, Svale har nok været klar et par måneder og jeg bliver bare aldrig rigtig klar. Jeg synes hele tiden der har været en undskyldning for at lade hende blive på vores soveværelse: tænder, sygdom, utryghed fordi der sker meget i hendes lille liv osv.
Før Svale blev født sagde jeg kækt at hun bare skulle flytte ind til sig selv så snart det var muligt. Dengang synes jeg det var vigtigt at vi fik vores ?eget rum? tilbage så vi kunne sove, have sex og bare være os selv på vores soveværelse. Men jeg skiftede mening. Jeg blev en løvemor som gerne ville sove så tæt på min unge som muligt og fornemme alle hendes behov natten lang. Jeg må indrømme at jeg har været svær at overtale til at flytte hende, men min fornuft siger mig også at der ikke er plads på vores 8-9 kvadratmeter store (lille) soveværelse til os alle, når den lille ankommer i November. Desuden skal Svale selvfølgelig ikke få ødelagt sin nattesøvn af en vrælende lillebror og det er bedst at flytte hende i tide, så hun ikke føler sig ?smidt ud? til fordel for den lille.
Det har både været godt og skidt at lade hende sove hos os så længe.
Jeg har virkelig elsket at sove sammen med hende!. Jeg synes det er så dejligt at lytte til hendes åndedræt, høre hende pusle rundt og så elsker jeg når hun helt fortumlet slår sine store brune øjne op og sender dagens første smil efterfulgt af et glædeshyl over at det er morgen. Svale har aldrig været den bedste sover, derfor har det også været nemt at have hende tæt på. Det har ofte givet hende ro med en hånd på maven, lidt nus eller bare det at hun kan høre at vi er der.
PÅ den anden side har det skabt nogle behov for hende som slet ikke har været nødvendige så længe, og det er min skyld. Jeg har kørt et højt service-niveau natten lang og har været ret hurtigt til at ?stå til tjeneste? ved det mindste kvæk.
Jeg hjælper hende med at finde sine sutter, vågner og putter dynen om hende når hun har sparken den af og har tilmeld sunget ?lille peter edderkop? midt om natten for at gøre den luksus-tilvendte sove-kammerat tilfreds. Fuldstændig unødvendigt! Jeg sover aldrig en hel nat fordi serviceniveauet er i top, og hvis der er noget jeg trænger til er det søvn! Desuden er der absolut ingen grund til at jeg skal vågne alle de gange hun græder eller pludrer i søvne, sætter sig op, eller leder rundt efter en af sine 20 sutter. Hun kan godt klare det selv. Det har hun jo bevist når Sune, som sover som en død, har taget hende om natten. Hun har sgu ikke lidt nogen nød.
Vi har de sidste på dage gjort hendes lille værelse klar og der er blevet skide hamrende hyggeligt.
I går kørte vi JYSK og købte en folde-madras så en af os kan rykke derind hvis der er behov. Desuden er den genial, for om dagen er den foldet sammen til en puf som Svale kan bruge i leg og om aftenen er det stedet hvor vi sidder sammen og læser en godnathistorie. Vi nåede også i alles yndlingssted IKEA og købe mørklægningsgardiner og så var der sådan set ikke flere undskyldninger for at Svale ikke skulle rykke ind til sig selv.
Første nat er gået godt.
Svale blev puttet ved 19 tiden med sengen fuld af sutter og en sutteflaske med vand(som hun selv bæller af om natten). Hun kravlede glad op i sengen, fik godnatkys og lidt selskab. Herefter lå hun bare selv inde på sit værelse og sagde glade lyde en halv times tid og faldt så i søvn!!!! Imens sad jeg i stuen og havde det lidt følsomt over at skulle sove uden Svale. Som en af vores Instagram følgere så rigtigt skrev igår: “det er værst for moderen”.
Sune har sovet derinde på foldemadrassen for at give hende tryghed den første nat, og de har begge sovet godt!!!
Jeg har sovet i vores soveværelse og været vågen mange gange for at tjekke om Svale havde dyne på, eller var tørstig og er blevet helt forvirret når jeg opdagede hun slet ikke var der. Jeg må indrømme at det faktisk har været dejligt og at jeg godt kunne vende mig til at sætte alarmberedskabet ned om natten!
Første nat er i hvert fald vel overstået. Jeg kom ind til en sovende Sune og en glad, stolt og veludhvilet Svale. Jeg tror ikke vi behøver at sove derinde med hende i nat. Det er altså ret vildt hvis det her bare funker.
Det kommer nok til at kræve nogle flere natteture ind på børneværelset, men til gengæld giver det flere sammenhængende timers søvn. Det er optur og det er også befriende endelig at give lidt slip, det var jo slet ikke så slemt ….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er det Fub!;-)