1, 2, 3, mange børn...

Sukker eller ej?

  Indrømmet. Jeg er ikke sukker-forskrækket. Slet ikke!  Heller ikke på mit barns vegne, hvilket jo faktisk er lidt forkert.

Altså… Jeg propper ikke Svale med sukker, men jeg lader hende smage det jeg spiser når det kommer til is, chokolade og kager!
Sune har dog lige sat foden i, for Svale får efter hans mening ALT for meget sukker.
Og det er sgu nok meget rigtigt, jeg kan godt se det, og det skal selvfølgelig ikke gå ud over Svale at hun har en sukker-afhængig mor!
Når jeg kigger på instagram kan jeg se en masse sundheds-fornuftige-typer som rigtig hygger sig med en skål blandende bær, nogle nødder og en flig mørk chokolade. Sådan bliver jeg ALDRIG. Desværre… jeg synes bær og nødder er lækkert, men det er sgu ikke slik! En kage lavet på dadler, gulerødder og mandler bliver heller aldrig en kage, ikke i min verden og jeg er flere gange blevet skuffet når jeg har hørt at der er kage og så kommer der en raw-sundheds-wanna-be-kage på bordet camoufleret i en kageform.  ØV ØV ØV!
Jeg køber tit ægte kager med hjem fra torvehallerne, for jeg cykler lige forbi når jeg skal hente Svale. Jeg elsker også hjemmelavede flødeboller fra chokoladebutikken, især dem med hvid chokolade, marcipanbund og lakrids skum mmmmm… og så køber jeg selvfølgelig også rigtig tit (næsten dagligt) alt muligt lorteslik fra netto: Skippermix, orangestænger, chokoladefrøer, heksehyl, toffifee, skumpandaer, oreos og jeg kunne blive ved…
Jeg tror faktisk jeg bruger cirka lige så mange penge på slik som en ryger bruger på cigaretter, og den tanke er faktisk lidt skræmmende… ..
Sune har ret, der skal skæres ned! Når jeg skærer ned bliver der også automatisk skåret ned for Svales forbrug, for hun sidder jo kun og åbner munden som en lille pip-fugl fordi hendes mor-sukker-monster kører alle mulige fristelser ind foran hende.
Jeg har prøvet det før, og jeg ved godt det er en vanesag. Jeg har allerede skåret en smule ned de sidste par dage, hvis man ser bort fra jordbærtærten og en halv pose poletter… Men det er faktisk ingentig sammenlignet med hvordan det kunne havde set ud! Jeg tror regel nummer et må være at jeg først går ombord på slikskibet efter Svales sengetid, og så må slikskibet begrænses til enkelte top-lækre ting som fx. den gudeskønne citrontærte som jeg fabler om dag ud og dag ind.
Svale skal selvfølgelig stadig forkæles og have lidt is og andet godt ind imellem, hun skal bare ikke have så meget som hun får lige nu. Det handler jo grundlæggende om at give hende nogle gode og sunde vaner!
For svale er det gået godt og sukkerfrit idag. Hun har fået ananas og jordbær til eftermiddagssnack.  For mig går det knap så godt, jeg har lige kværnet 6 oreos og en håndfuld lakridser (det skete i det sekund Svale blev lagt…) og der er guldbarrer i min jakkelomme…Suk! Det er svært at lære en gammel hund nye tricks!

1 kommentar

  • Farmor

    Nul mere slik kun om fredagen;-) Sune har ret…..

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1, 2, 3, mange børn...