Må man få huller i ørerne som 5-årig?

Solcremen der vinder mit hjerte

(Reklame. Solcremerne er sendt til mig via med24.dk til test. Holdningerne til dem er mine egne.)

Det er vigtigt at bruge solcreme, det ved vi godt efterhånden alle sammen. Det er vigtigt for ikke at blive forbrændt og for at mindske risiko for hudkræft, men det er også vigtigt, hvis man vil undgå rynker og pigmentforandringer. Der findes to typer af stråler som solcreme gerne skal beskytte imod. UVB som er dem der giver forbrænding og UVA som er dem der trænger dybt ned i huden og giver rynker og pigmentering. Jeg husker det sådan her:

UVBurn

UVAge

Et af mine yndlingsbilleder, når jeg belærer folk om solcreme, som DET vigtigste ”anti-aging” præparat man kan bruge, er nedenstående billede at en lastbilchauffør, som har haft solen på sin venstre side af ansigtet i de 28 år, han har kørt lastbil. Det taler for sig selv.

Der er dog flere ting ved solcreme, som jeg synes kan gøre det besværligt at vælge en man har lyst til at smøre i ansigtet hver dag flere gange om dagen. Her kommer en liste over de jeg synes kan være problematiske og ting jeg kigger efter.

 1. Skal påføres ofte: De fleste solcremer skal smøres på igen, efter et par timer for at yde optimal beskyttelse og det er jo unægtelig lidt besværligt, hvis man går med makeup til hverdag.
 2. Må ikke fedte: jeg synes mange solcremer fedter meget og jeg har endda tør hud. Jeg synes hurtigt de højere solfaktorer føles lidt indelukkende og fedtede, særligt når de skal smøres på flere gange.
 3. Skal fungere under makeup.
 4. UVA beskyttelse: I EU er det et lovkrav at UVA beskyttelsen i en solcreme udgør mindst 1/3 af UVB, men jeg vil gerne have det endnu højere.
 5. Jeg vil gerne så vidt muligt undgå hormonforstyrrende stoffer.
 6. Jeg vil gerne undgå parfume.
 7. Jeg vil gerne have en solcreme der bliver hvor den er når jeg sveder og bader.
 8. Jeg vil helst ikke blive kridhvid i hovedet efter påføring.

Jeg har prøvet en del solcremer efterhånden og har et par favoritter, som jeg bruger ofte, men ingen af dem har levet op til alle de ovenstående ønsker jeg har. Indtil nu… Jeg har forelsket mig i EVY technologys solmousser.

 1. Ifølge EVYs hjemmeside trænger deres solcreme ned i huden og sidder ikke på overflade, derfor yder den beskyttelse i op til 6 timer og vaskes/svedes ikke af, selvom man tørrer sig. Opholder man sig ude i solen hele dagen er det sikkert fint at påføre igen, men på en almindelig dag kan man nøjes med at påføre den igen en enkelt gang – lige noget for os der er lidt dovne og/eller godt kan lide at gå med makeup.
 2. Den fedter ikke! Og stopper ikke mine porer til. Den tørrer hurtigt ind i huden og så mærker man den slet ikke mere. Faktor 50 til kroppen kan godt føles en anelse klistret i håndfladerne, men det vaskes nemt af.
 3. Den ligger perfekt under makeup.
 4. Den har meget høj UVA beskyttelse.
 5. Den indeholder ikke hormonforstyrrende stoffer, men dog Octocrylene som kan give allergiske reaktioner, så det bør man være opmærksom på hvis man bruger den.
 6. den er parfumefri
 7. den løber ingen steder.
 8. da det er et kemisk filter bliver man ikke hvis i hovedet.

Det eneste lidt sære ved den er konsistensen, som kan være lidt svær at smøre ud. Det er ikke noget problem med Daily UV Face Mousse 30, men kan være lidt svært med Sunscreen Mousse 50, det er dog til at overkomme synes jeg. Mine børn synes, det er mega spændende med mousserne og spørger selv efter at få dem på, jeg er dog lidt tilbageholdende med at bruge det på mine børn pga. indholdet af Octocrylene.

Hermed den varmeste anbefaling herfra. Særligt deres Daily UV Face Mousse 30 er virkelig god og jeg har på to do listen at bestille nogle stykker flere til mit lager af solcreme så jeg ikke løber tør. Begge produkter samt resten af serien fra EVY Technologys kan købes på Med24.dk

Hvad er jeres yndlings solcreme?

Kh Ida (jeg er en nørd, men ikke ekspert, dermatolog eller kosmetolog. Jeg deler viden, som jeg har læst mig til, og erfaringer jeg har gjort. Alles hud er forskellig, hvad virker for mig, vil måske ikke virke for dig. Alle spørgsmål, rettelser og kommentarer er velkomne, jeg elsker at lære noget nyt!) Følg eventuelt også med på Instagram på “Theskinsideofme” hvis du er til masser af billeder og meninger om hudpleje og makeup.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Må man få huller i ørerne som 5-årig?