Finderier

Skal vi flytte til forstaden?

FullSizeRender-18

Igår var vi en tur ude og besøge Sunes farmor som bor i rækkehus i Søborg. Det var en sand fest. Vi spiste stegt flæsk og lavede ølsmagning, Svale spillede på orgel og lillebror fik tons af opmærksomhed fra sin olde.

Jeg er ret vild med ideen om rækkehus. Man bor lidt i hus og lidt i lejlighed, for man er ikke helt alene hvis der kommer en bøhmand (hvilket jeg reelt er bange for i en ægte villa). Man har en petit have der kan rumme det mest nødvendige, nemlig: En hindbærbusk, en hængekøje, en gynge og en hyggekrog hvor forældrene kan sippe gin og tonics efter mørkets frembrud.

Sune og jeg tullede lidt rundt i huset. Perfekt til en børnefamilie! Ku´vi? Vi gik og legede med tanken og blev faktisk begge to lidt lune på ideen selvom vi har lavet en pagt om at vi ALDRIG flytter til forstaden.

Jeg har tidligere lavet et (skidegodt) indlæg om min forstads-skræk, det kan læses  HER.

På vej hjem tog vi lige et smut rundt i kvarteret. Villaer, mørke stille veje, Silvan, Thansen, McDonalds, Fakta og i horisonten knejser Herlev hospital mod den grå himmel.

Vi sætter kurs mod byen og da vi rammer søerne føler vi os hjemme. Vi kører forbi botanisk haves ikoniske drivhuse, smukke ældre bygninger i dæmpede nuancer, historiske kronborg og til slut drejer vi ned bag den majestætiske trinitatis kirke og parkerer. Hjemme.

“København er den smukkeste by  i hele verden” siger Sune, smiler stille og kigger på mig. Jeg giver ham ret og vi taler lidt om hvor heldige vi er at vi bor lige i smørhullet af så smuk en gammel stad. Det kan godt være vi bor 2 voksne, en tumling og en baby på 65 kvadratmeter, men det gør ikke spor, for det er lige her vi hører hjemme, slet ikke i forstaden!

“Jeg lover dig, at du ikke skal vokse op i Søborg” betror Sune, Svale, mens vi står i elevatoren. Hun griner og råber lyserøøøøøøøøøøøøøød??!!…..

Ku´vi? Ej det kunne vi altså alligevel ikke. Beliggenhed, kommer for os før alt andet. Jeg forstår udemærket dem som tager springet og jeg tror også jeg ville være nemmere at lokke, hvis ikke vi havde vores lille knaldhytte af et sommerhus. Mon ikke det er haven som trækker for de fleste?

Når ungerne bliver ældre og vi ikke kan være i vores lille hyggelige mini-lejlighed længere, bliver vi nok nød til at rykke ud på en af broerne, for lejligheder er svinedyre i KBH K. Men det er altså også as far as it gets!

5 kommentarer

 • Linea

  Haha!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linea

  Også dyrt på broerne skulle jeg hilse og sige:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Yes I know. Jeg ved snart ikke hvor det ikke er dyrt, med mindre man flytter til Lolland 🙂 Som for øvrigt er virkelig hyggeligt hvis man kan overskue det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • For efterhånden en del år siden boede jeg midt i byen (Godt nok Aalborg), og jeg var helt sikker på at det var der jeg hørte til.

  Jeg fandt kvinden som jeg ville tilbringe resten af livet med, og jo, haven trak os lige udenfor byen. 5 minutter fra alle butikkerne i city syd, så shopping var stadig meget tæt på.

  Efter et par år i huset fandt vi ud af at vi gerne ville længere ud. Haven var ikke nok, der skulle mere have og mere natur til, så vi byggede nyt hus i en lille by med under 1.500 indbyggere.

  Vi flyttede ind lige før jul, og vi er blevet taget super godt imod af lokalbefolkningen. Vi føler os allerede som en del af byen, og vi kender mange flere her end hvor vi boede før.

  Naturen er lige udenfor døren på den ene side af huset og på den anden side har vi gåafstand til indkøb, børnehave og skole.

  Skal vi bruge offentlig transport, stopper bussen 200 meter fra huset.

  Jeg vil anbefale jer at genoverveje om det kunne være noget at flytte ud hvor der er mere plads 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Hej Martin.
   Hvor lyder det dejligt for jer. Det er nok den helt rigtige måde med små skridt, så kan man også rigtig mærke efter om det er det rigtige man har gang i.Stort tillykke med det nye hus, hvor lyder det knaldfedt at bygge eget hus midt i naturen. Jeg forstår det simpelthen så godt!Man skal aldrig sige aldrig, hvem ved, måske ender vi også med at rykke ud af byen en dag, lioge nu er vi bare ikke klar. KH. L 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Finderier