Når den man elsker dør pludseligt

Selvpleje

Jeg er 36 år og har to børn på 5 og 3 år. Jeg elsker at være mor, men jeg synes også nogen gange, at det er svært at huske at få plejet mig selv og mit hylster. Der er jo to små mennesker, hvis behov hele tiden er vigtigere end mine egne. Før børn rensede jeg mit ansigt hver aften, og havde en ansigtscreme eller to. Min hud behøvede ikke mere. Så kom Carl og så gik der knap 4 år, hvor jeg højst tog min øjenmakeup af og sprøjtede lidt vand i ansigtet og så smurte jeg en creme i hovedet, som jeg havde købt til Carls børneeksem – nemt…

Der var bare lige det, at min hud altid føltes som om, den var for lille til mit ansigt, og jeg synes ikke længere den havde glød, den så nærmest lidt grå og træt ud – nogenlunde ligesom jeg havde det. Samtidig var de fine linjer omkring mine øjne blevet mere eller mindre permanente – suk! Jeg har ikke noget imod at blive ældre, jeg synes det kan være rigtig smukt at ældes. Anti-aging er i mine øre et hæsligt begreb, fordi det lyder som om, at det at blive ældre, er noget man skal prøve undgå. Hvilket jo er omsonst… Men én ting er at blive ældre, en anden ting er at se mat og træt ud hele tiden, jeg vil gerne have en hud med glød, som ser levende ud, mens jeg ældes.

Men hvad gør man så? Jeg gav nærmest op på forhånd ved tanken om damer i Magasin og Matas der skulle fortælle mig alle mulige ting om, hvorfor lige præcis deres 500 kroners creme ville hjælpe mig. Jeg følte ikke at jeg havde en chance for at gennemskue, hvad der var rigtigt – hvordan ved man, hvad ens hud har brug for? Det er vel ikke ens for alle?

Så mødte jeg Cæcilie for 1,5 år siden. Hun er læge og mor til en af min søns børnehavevenner. Hun har en blog der hedder makeupandmedicine. Cæcilie er en jeg stoler på, hun er ikke til BS, og hun tror ikke på hvad som helst. Hun gav mig nogle tips og simple råd omkring hudpleje. Det var nok til at jeg følte, at jeg turde kaste mig ud i selv at undersøge nærmere og prøve nogle ting af.

Min hud har mere glød, mange af de fine linjer er mindsket, men vigtigst af alt er, at den tid, jeg bruger morgen og aften på at vaske, maske og smøre, giver mig et rum, der er mit eget. Et rum hvor jeg viser mig selv lidt omsorg og plejer mit trætte, sortrandede moransigt – det fylder mig med glæde og ny energi og det løfter mit selvværd at gøre noget for mig selv. Hudpleje er selvpleje.

Jeg vil gerne slå et slag for selvpleje! Et slag for at tage sig tiden hver dag til at pleje sig selv, bare lidt. For mig giver det en følelse af velvære at pleje min hud, for andre er det måske noget helt andet – hvad end det er, så und dig selv at gøre noget, der gør dig glad hver dag –  du har i den grad fortjent det…

Hvis du er nysgerrig efter at vide, hvad jeg forsøger mig med på min hud, og ikke kan få nok af billeder af hudplejerutiner og meninger om produkter, så kan du følge med på instagram ”theskinsideofme”. Du kan også følge med her på bloggen, hvor jeg vil dele nogle tips, tanker og erfaringer.  Jeg er ikke læge eller kosmetolog, jeg deler udelukkende mine egne erfaringer og ting jeg tror, jeg har forstået. Alles hud er forskellig og har forskellige behov, hvad virker for mig vil måske ikke virke for dig 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når den man elsker dør pludseligt