Der er et nyt barn i byen!

Sådan bor man 2 voksne og 2 børn på 65 kvm.

FullSizeRender-22FullSizeRender-25 FullSizeRender-23

Først var vi to, så blev vi til tre og nu er vi 4 og vi har ikke planer om at flytte i nærmeste fremtid. Vi har det simpelthen for godt, også selvom det er trængt med pladsen. Vi elsker byen og vores lille lyse lejlighed. Vi bor skide hamrende billigt, vi har en dejlig tagterasse og så har vi mine forældre og Sandra, Morten, Vilfred og Hilma inden for 5 minutters gå-afstand.

Men hvordan bor man i praksis 4 mennesker på 65 kvm?

Hemmeligheden ved at bo så småt er ganske simpel.

*For det første er vores 65 kvm delt godt op. Vi har to mikroskopiske værelser og et “stort” køkken-alrum, en gang og et pænt stort badeværelse.

* Oprydning. Vi rydder op flere gange om dagen. Der skal ikke så meget til for at se ultra rodet ud, når pladsen er træng. Hvis der ligger et par jakker, morgenmaden ikke er ryddet op og my little pony har været på visit i køkken-alrummet ligner der noget der er løgn.

* Farvel til nips og pyntegenstande. Næsten alt hjemme hos os har en funktion, vi har simpelthen ikke plads til hyggeligt bolig-lir og vores lejlighed ligner straks et fastelavnsris hver gang jeg alligevel prøver at snige noget ind.

* Kunst. Istedet har vi kunst på væggene, det fylder ikke i rummet.

*Lethed skaber vi ved at hænge skabe og reoler op (altså ikke klædeskabe). Det giver luft og så er det nemmere at støvsuge.

*Opbevaring. Vores primære opbevaring af tøj, ting og sager er på vores lille soveværelse på ca. 10 kvm. Der har vi skabe  på hele den ene væg. De går helt op til loftet og de er kun 35 cm. dybe, så de tager næsten intet plads. De er fra IKEA og er skide geniale.

*Svales værelse er mikroskopisk, ca. 7 kvm. Hun har en halvhøj seng med hule/legetøj under. Det er også her Wilders seng skal stå, når han engang er klar. Siden kan senges bygges til en rigtig køjeseng. Svale leger faktisk rigtig meget på sit værelse og hygger sig på sine få kvadratmeter.

*Maskiner. Vi har ikke plads til stakke af tøj og beskidt service. Det ser klamt ud så snart der står to tallerkner og en havregrødskål. Derfor kører alle vores maskiner dagligt. Opvaskemaskine, vaskemaskine og tørretumbler, de sidste to har vi gudskelov plads til at have på vores badeværelse.

*Sidst men ikke mindst er vi blevet rigtig gode til at begrænse os, til at smide ud og til at tænke os om en ekstra gang, før vi køber noget nyt. Det gælder både os selv og børnene. Vi har simpelthen ikke plads til nyt med mindre vi skiller os af med noget vi har i forvejen.

 

Det fedeste ved at bo småt er at vi altid er sammen. Der er aldrig nogle der sidder inde i deres “eget” rum og dimser den. Vi er hele tiden lige i nærheden af hinanden og det tror jeg på også gør os tætte som familie. Med tiden er drømmen at finde noget der er en smule større, men lige nu er vi mere end tilfredse, med lille lejlighed i byen og lille sommerhus på landet, i hvert fald så længe børnene er glade for at dele værelse. vi er nogle heldige skiderikker os 4.

2 kommentarer

 • Mike

  Det her var alt jeg havde brug for at vide! Vi er en familie på 4 som lige har bosat os i en ny by , væk fra alt det vante. Men vi har taget røven på os selv og bor nu i en faldefærdig 3 værelses hvor det regner ind i to af værelserne, her bløder kryb og edderkopper og så er her hundekoldt.. vi har så fundet os et to værelses rækkehus som er über lækkert, men vi har tøvet lidt på grund af pladsen, den er 68 kvm. Men efter at have læst dette er jeg ikke et sekund i tvivl om at det sagtens kan lade sig gøre, så tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Det kan det altså sagtens! Det handler om at udnytte pladsen og kun have nøjagtig det man har brug for. Held og lykke med rækkehuset. kh. L

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der er et nyt barn i byen!