Dagene før døden

pompomér til fastelavnsriset

Herhjemme er vi i fuld gang med at kreere pynt til årets fastelavnsris. Jeg troede at fastelavn lå her midt i februar, men nej, ikke i år, det er først fastelavn 3. marts! Men så er vi i gang og det er godt, for den skal have gas i år.

Siden jeg var barn har jeg elsket fastelavn, jeg synes der er noget magisk over fastelavnsfesten, hvor man kan være lige den man ønsker for en dag.  Jeg er også vild med at man skal banke sine forældre op fastelavnsmorgen mens man skråler ” boller op, boller ned”, og så er jeg tosset med farvestrålende pynt og griber enhver lejlighed til at folde mig ud i den genre og der er fastelavn ingen undtagelse. Fastelavn er et overflødighedshorn af farver, konfetti, palietter, fjer, slikkepinde, kattekonger og dronninger, det er grin, det er larm, det er fantasiens fest.

Jeg er endelig et sted hvor jeg begynder at have lidt overskud til at være mig selv igen og til at være mor. Jeg elsker at lave krea-ting med Svale, så det er virkelig dejligt endelig at have energi og ikke mindst lyst, til at lave den slags sammen. Når jeg kigger på hendes små fingre der nænsomt folder silkepapiret, imens tungen stikker næsten ned til hagen, af bare koncentration, bliver jeg glad helt ind i hjertet. Hun gør sig så umage og hun gør mig så stolt og jeg bliver mindet om at livet er varmt og kærligt selvom jeg befinder mig midt i sorgens skygge.

Netop derfor har jeg også brug for fastelavn, eller retter sagt for glad pynt. Jeg vil overmale sorgen med regnbuefarver og bare være legende let for en stund. En stund med klip og klister, hygge, smil og så lige et lille glas rosé. Jeg drømmer om at have en kasse med flot fastelavnspynt man kan tage frem igen og igen, år efter år, så til denne fastelavn er planen, at vi gør os lidt umage.

Igår har vi lavet mini-pompomér. De er imellem 3 og 6 cm i diameter og lavet af silkepapir. Jeg har købt en ordentlig stak i Panduro Hobby. Det kræver lidt tålmodighed at lave pompomér, men ungerne kan sagtens være med til at folde og klippe og hvis de er af de fingernemme typer også sagtens folde dem ud. Pompomén ændrer udtryk afhængigt af hvordan du klipper enderne. Du kan lade være at klippe dem, som min grønne og blå, du kan klippe dem takkede som min røde og den nederste lyserøde, eller rund, så bliver den lidt blomsteragtig, som min øverste lyserøde og den gule – der er frit slag. Jeg laver dem i 6-8 lag silkepapir og binder dem sammen med sytråd, det er smadder nemt. Jeg har set en tutorial på youtube, dog på en stor pompom, men det er samme princip, du laver dem bare så silkepapiret måler ca. 4 x 10.

En af de næste dage er planen at vi skal lave katte, spiraler, masker og kvaste. Er der andre gode ideer til fastelavnspynt, så modtager jeg dem med kyshånd 🙂

Rigtig god weekend til jer.

stort kram Louise

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagene før døden