Navnet på vores søn er

image1-6Hold op det har været svært at finde et navn til vores søn. Nu er han snart 7 uger og  han har endelig fået et navn.

Da vi ventede Svale besluttede vi ret tidligt i graviditeten, at hendes navn skulle være Svale. Vi var fuldstændig enige og da hun endelig så dagens lys, passede det bare helt perfekt til hende. Vores lille Svale.

Sådan er det bestemt ikke gået denne gang. Lad os bare afsløre at vi absolut ikke har været enige. Vi har været i vildrede (og jeg lidt desperat).

Jeg har ellers givet den en ordentlig skalle i forsøget på at finde det helt rigtige navn. Jeg har, som da jeg ventede Svale, slavisk gennemgået listerne over godkendte danske, svenske, norske, engelske og sågar islandske drengenavne! Det har taget MANGE timer og jeg synes selv at jeg har fundet ret mange geniale navne. Et par eksempler følger her:

Nelson, Monty, Topper, Buster, Oswald, Jerry, Eddie, Ollie, Freddy, Walther, Pepe, Egon, Olof, Bjørn, Maxi, Leopold, Teddy, Ziggy, Charlie, Maurits, Hugo, Dexter, Love, Sigge, Elton, Mio, Figaro, Pontus, Orla, Bille, Brutus, Vester, Bowie, Lennox, Julius, Jules, Huxi, Hannibal, Winston …..og det var endda bare et udpluk!

Modenavne? Yes, det er jeg godt klar over, men er det ikke sådan med navne? De kommer ligesom i bølger og mange bliver vilde med de samme navne samtidig.

Jeg præsenterede i hvert fald Sune for min navneliste og han var ikke just begejstret. Han synes de fleste navne var ubrugelige og useriøse, eller også synes han slet ikke det lød som navne, men mere som mærkelig lyde…? Og hvad skal man lige sige til det? Jeg kan da egentlig godt forstå man ikke har lyst til at kalde sit barn en underlig udefinerbar lyd 🙂

Jeg bad selvfølgelig Sune om selv at komme med nogle forslag, nu mine var så ubrugelige. Og det var da nemt nok. Sune har nemlig altid godt kunne lide navnet WOLFGANG! Han synes det er et svedigt navn, maskulint og sejt på den der ulve-bande agtige måde…Jeg kunne slet ikke holde op med at skraldgrine da han foreslog det og aller sjovest er at han faktisk godt selv gad at hedde det…hæhæ

Nå. Men jeg ville have et navn på plads, hellere idag end i morgen. Så jeg prøvede i lang tid at presse Sune til mine favoritter: Pepe, Topper, Orla og Pontus. Pepe gik ikke, det mindede Sune om en dårlig fodbold-spiller. Topper var for fjollet. Orla synes Sune lyder som et pigenavn, hvilket giver god mening, da det er et af de eneste danske drengenavn der ender på A. Og Pontus, det synes Sune bare ikke var et navn… suk. Hvad så med Rumle, prøvede jeg.. Nix, Rumle lyder nemlig ifølge Sune, som en der hører dårlig Techno og tager for meget amfetamin…. kæmpe SUK!

Jeg prøvede at forhandle mig til Pepe eller Pontus med et nyt (stort og mandeagtigt) fjernsyn og en playstation. Men lige meget hjalp det. Sune var ikke til at hugge eller stikke i, og kunne forøvrigt ligepludselig ikke så godt lide drengenavne med P.

Så holdt vi op med at tale om navne. I mange måneder.

En dag lidt inden fødslen sad vi på Sunes stambar Charlies og nød en enkelt øl. Sunes yndlings-øl kommer fra et bryggeri der hedder Harveys i England. ” Hvad med Harvey?” udbrød Sune pludselig, og det synes vi faktisk begge to spillede ret godt. Men er det godt nok? Og kan man opkalde sit barn efter sit yndlings bryggeri. Harvey røg i hvert fald øverst på listen.

Jeg vil gerne have et navn der er drenget og ikke for højtideligt og gerne lidt specielt. Jeg synes ikke den ene kan hedde Svale og den anden Kasper eller Anders (selvom det nok faktisk ville være temmelig usædvanligt i deres generation…) Jeg er selv glad for mit meget almindelige navn, men det har også været lidt irriterende at der altid har været en, to eller tre andre Louiser end mig. Så ja, lidt særligt skal det altså være.  Jeg er faktisk gået så vidt at jeg har været en tur rundt om Danmarks statistik hver gang et nyt navn har været oppe at vende. Jeg er ikke meget for at indrømme det, men hvis der har været mere end 400-500 personer med det givne navn, er interessen faldet drastisk. Lidt gyseligt, men sandt!

Et par dage inden fødslen tog vi navnesnakken op igen. Vi sad i sengen. Kiggede opgivende på hinanden og så sagde Sune: Hvad med Bobby? Bobby var godt og Bobby lyder som en skide flink fyr. Endelig var vi enige. Drenget, uhøjtideligt og lidt specielt.

Vi aftalte at vente og se hvad han var for en lille en, for nu var fødslen lige om hjørnet, og Harvey var jo også fortsat i spil.

Ud kom han og han var jo en baby. Han var en “lille skat”, en “badut”, et “lille muffedyr” og alle mulige andre kælenavne i kategori nuttet. Aller mest var han bare “Lillebror”. OG VI fik ikke navne-åbenbaring da vi så hans lille søde fjæs, så vi var altså lige vidt.

“Bobby, er det ikke lidt for amerikansk ?” sagde min mor. “Harvey, er det ikke lidt for tæt på Harley? sagde min far (og foreslog Styrbjørn…).. Jo og Jo. Bobby er amerikansk og Harvey er sgu da tæt på Harley, og hvad så? Der vil jo altid være et eller andet. Når man fjerner v`et i Svale står der sale og så videre, og så videre…

så.. Bobby eller Harvey?

Vi har nu prøvet at kalde ham Bobby i en uges tid og det spiller faktisk meget godt. Jeg kalder ham dog mest Bob, Bobsen og bobbelibob. Men det fungerer! Det lyder måske lidt som et kælenavn, men han er ret kælen og rigtig sød ham Bobby, så det passer rigtig godt til ham. OG ja, jeg synes faktisk godt man kan være både voksen og professor eller kedelig bankmand selvom man hedder Bobby. Bobby skal nok blive en anset herre.

så BOBBY det er.

Vi håber han bliver glad for det!

 

Se tidligere indlæg og navneforslag fra da Sandra ventede Hilma HER og fra hun ventede Vilfred HER. Der er mange gode ideer at hente.

 

4 kommentarer

 • Vi var også virkelig mange navne igennem, og vi endte med “Vilkas”. Det skulle lige godkendes først, men vi var helt forelskede og vores lille fyr kunne bare ikke hedde andet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Vilkas, hvor er det bare sødt! Og super sejt at finde på sit helt eget navn. Stort kram Louise

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Tillykke med Bobby! Med sådan et navn kan han da kun blive en sej lille knægt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Tak 🙂 ja lad os håbe han bliver en lille sej pomfrit 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt fra vores nytår