Så flyt dog ud af byen kvinde!

mere grønt

groensagsdeller

Når vores grønsagsskuffe i køleskabet er ved at være tom, og grønsagerne, der er tilbage, er lidt slatne, bruger jeg ofte dem til grønsagsdeller. Jeg serverer dem med en salat eller som “bøf” i en burger, de er også super gode til frokosten, da de både kan spise kolde og varme. Jeg bruger aldrig den samme opskrift, da jeg bruger, hvad jeg har, men i denne her omgang har jeg noteret, hvad jeg brugte.

En stor rødbede
Et lille løg
To æg
3 dl hvid quinoa
1 tsk. spidskommen / skifter lidt efter hvad jeg har lyst til
1/2 chili
Salt/peber
lidt havregryn for at samle massen
sesamfrø, efter ønske

Jeg koger qunioaen op, og lader det koge i ca. 10-15 min (lidt ligesom ris).
Når qunioaen er kølet lidt af, blander jeg først grøntsager og æg sammen med qunioaen, hvor efter jeg tilsætter resten af ingredienser til massen. Tilsæt havregryn lidt af gangen, til massen kan formes til deller. Der bliver til ca. 10-15 stk., men det afhænger af hvilken størrelsen du vælger til dellerne, jeg laver gerne både store og små. Jeg bager dem i ovnen på 200 grader ca. i 20 min, man kan også stege dem på panden, men deller er porøse og kan let gå i stykker på panden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så flyt dog ud af byen kvinde!