Wooly stripes

Kunstrådgiver, Tania Grønvald Asbæk

HERBERT1 HERBERT2 HERBERT3HERBERT4 HERBERT5 HERBERT6

Tania er 37 år og kunstrådgiver. Hun bor sammen med sin mand Thomas, lige rundt om hjørnet fra os i København K. Jeg ville hænge ud med Tania fra den første dag vi mødtes i vores mødregruppe! Tania ankom i en flot stram sort kjole, snakkede løs og er klart den sjoveste mor jeg kender 🙂

Hvor gammel er dit barn?

15 måneder.

Hvad hedder dit barn, og hvordan kom i på det?

Han hedder Herbert det var noget Thomas fandt på men jeg elsker det navn. Det betyder lysende hærfører og samtidigt er Herbert den blideste og sødeste karakter fra Matador. Det synes jeg er en mægtig hyggelig association.

Hvordan havde du det med at være gravid?

Jeg synes det var virkeligt kedeligt, jeg tog 32 kilo på og lignede en flodhest. Jeg fandt ud af at det var nemmest at komme rundt på cykel fordi ellers kunne mine ben nærmest ikke bære mig. Folk gloede efter mig på gaden.

Hvad var bedst og sværest?

Det bedste var når han sparkede, det var så hyggeligt og en følelse som jeg aldrig glemmer. Det bobler rundt I maven på sådan en sær og rar made.

Det sværeste var at jeg var så træt og så besværet af vægten at jeg simpelthen måtte aflyse årets kunstmesse i Basel.

Hvordan gik fødslen?

Ikke super fedt. Jeg blev sat i gang, hvilket jeg har fortrudt men de mente at han var så stor at ellers ville det ende med kejsersnit. Det gjorde det så alligevel, det endte i akut kejsnersnit med mig i narkose fordi han satte sig fast. (Typisk ham)

Hvad har du givet afkald på, efter du er blevet mor?

Jeg kan ikke dyrke mit sociale liv som jeg kunne før, jeg tror jeg havde aftaler 5-6 aftener om ugen. Det er rimeligt meget slut nu, så nu  har jeg hele tiden gæster I stedet.

Trænede du, imens du var gravid? I så fald hvad?

Jeg trænede 1 gang, puls og styrke men blev så svimmel at jeg var lige ved at besvime. Så droppede jeg det, men nu SKAL jeg bare i gang igen.

Har du nogle gode gravidforkælelses tips? Og hvilke /hvor?

Spis det mad du har lyst og giv den lidt ekstra gas med Dankortet Jeg brugte hele min løn på gode frokoster, og drik bare en sjælden gang I mellem 1 GLAS MEURSAULT, det har alle gravide fortjent.

Jeg blev ret pjattet med Virgin Cocktails. Havde aldrig hørt begrebet en Virgin Mary før, men de smager altså næsten lige så godt som the real thing.

Hvordan var det at se din lille baby for første gang?

Det var meget underligt og samtidigt helt ufatteligt dejligt jeg vågnede jo op af narkose. Jeg synes han var så utroligt sød og jeg kunne slet ikke forstå at han var min. Han havde vildt meget –  og næsten sort hår, helt utroligt cute.

Hvad er en typisk dag for dig?

Kl.06.30 vågner den lille røver og jeg spæner nærmest ud til køkkenet og skynder mig at koge havregrød, er jeg for længe om det så bliver der brok, den lille mand er jo SULTEN. Og derefter kører dagen derudaf, han kommer i vuggestue ca 9 og så dribler jeg på job. Jeg arbejder som kunstrådgiver men er medejer, så jeg har lidt fleksibilitet omkring aflevering og hentning. Vi henter ham omkring kl. 15.00 ? og så star det på hardcore leg og pjat indtil vi skal have aftensmad præcis kl. 18.00. Kl. 19 hvor vi putter og så er der dømt afslapning.

Vi har aftalt at ml. 16 og 19 der må Thomas og jeg kun bruge telefonen til at tage billeder med og tage den hvis den ringer. Vi er så afhængige af vores medier at vi har tendens til at glo mere ind i telefonen end på det virkelige liv, så derfor lavede vi den her fjollede regel. Men det virker.

Har du nogle babyvenlige steder, butikker, cafer eller andet du fandt, mens du var på barsel?

Ja toppen af Illum, de er fandme søde deroppe. Og der kunne jeg amme og holde pause og der var altid plads fordi restauranten var så stor.

Det lille kaffested på hjørnet af kongens have ved kronprinsensgade, de har verdens bedste kaffe man kan tage med på græsset.

Og Hacienda i Ørstedsparken er super efter man har været på legepladsen (som i hverdagene er bemandet og helt suveræn).

Hvad er en perfekt familietur for jer?

God mad, god vin, god kunst. Og masser af pjat og pjank. Vi rejser så meget med vores arbejde så det handler ikke om destinationen for os. Det handler mest om at være sammen.

Hvornår fik du første gang passet baby, så I kunne have en aften for jer selv, og hvad lavede I?

Da var Herbert 7 måneder. Vi skulle til en fest på Ravnholt Slot på Fyn. Det var faktisk en barnedåb men uden børn. Jeg synes det var svært at få ham passet men det gik jo perfekt.

Hvad er den perfekte gave din baby har fået? Og dig?

Hans luftballon uro, den er så smuk og jeg elsker den, vi siger godnat til de eventyrrejsende hver aften. Da han fik flaske lå han også bare og blev hypnotiseret af den. (Den anden bedste gave er alle de ipad-apps som jeg har foræret ham, de underholder ham i timevis. Det er Orspillet, Baby Tap, Rattle og Twinkle Star – han er stor fan)

Men den bedste gave jeg har fået er min mor, dvs. Herberts mormor, hun vil altid vil passe ham og han elsker det.

Er du startet på arbejde igen? Og hvordan hænger det sammen?

Ja, jeg nyder det, men har samtidigt dårlig samvittighed over at være væk fra Herbert. Det er fjollet. Men jeg kan heldigvis administrere min tid selv. Det lykkedes mig faktisk mens jeg var på barsel at få launchet kunstguide app’en ART CPH, det var ikke noget vi tjente penge på, men skægt at få noget sat i værk. Vi fik lavet den cooleste kunstguide.

Hvordan slapper du af? Hvad laver du?

Jeg slapper mest af foran min computer og shopper ting og tøj og læser blogs.

Hvad er dine ynglings børne/baby mærker / butikker?

Purebaby, Kalles Børnetøj, Børneværelse med udsigt, Zara, osv. osv. Ej jeg ved det ikke, jeg har faktisk ikke noget yndlingsmærke, men FUB er skønt.  Jeg shopper primært på nettet på alle mulige forskellige butikker herunder især medudsigt.dk, purebaby.dk, mormor.nu.

Hvad kunne / kan du ikke leve uden?

Min familie og min computer.

I forhold til Herbert ? så er det en iPad. Den er genial i flyet, på restauranter og andre steder. Mange af app?sne er genial til at lære ham ord, og der teletubbies videor, børnebøger, ja praktisk talt det hele.

Har det ændret dig at blive mor?

Jeg er blevet endnu mere tidsfascist end jeg var før. Alle siger at jeg har ændret mig men jeg føler det ikke. Jeg er nok blevet lidt mere ansvarsbevidst. Og det er gået op for mig at jeg ikke bare kan smutte fra det hele. Så måske er jeg blevet lidt mere moden.

Har jeres parforhold ændret sig?

Vi er blevet lidt mere kedelige og vi har råbt lidt mere af hinanden end vi plejer. Men ellers synes jeg faktisk ikke det er så anderledes. Vi har altid været ret pjattede.

Hvad kan du bedst lide ved at være mor?

At have et så stort ansvar. Det er faktisk ret dejligt. Hårdt men dejligt. Jeg elsker hele min dejlige familie også mine store bonusunger.

TIDLIGERE SMALLTALKS:

Læs om Designer og medejer af Soft Gallery, Barbara Hvidt her.

Læs om Freelance fotojournalist, Camilla Stephan her.

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wooly stripes