Design crush : Jochen Holz

kunst guide : Påske

Pernille Pontoppidan
værk af Pernille Pontoppidan, der bliver udstillet på CLAY

 

Aarhus kunsthal
Jeg har ikke været forbi kunsthallen i Aarhus endnu, men håber jeg når forbi her i påsken på vores vej hjem fra Aalborg. Siden sidste år i maj, har de haft en udstilling i deres Skulpturpark med en af mine ynglings kunst duoen Ronan & Erwan Bourullec !

Kunsten i Aalborg
Er på listen over ynglings museer, der er tegnet af Alvar Aalto som jeg tidligere har skrevet om her. I Påsken af der bla. en udstilling med Michael Kvium som jeg rigtig gerne vil se. Udover meget flotte udstillings rum, har de en super hyggelig cafe der er indrettet med Alvar Aaltos møbler og lamper, og en fin lille museums butik.

SMK i København
Der går langt imellem jeg besøger SMK, de har ellers altid så meget at se. Jeg er altid ret begejstret over deres skiftene udstillinger i X-rummet. Siden begyndelse af December har den tyske kunstner Nairy Baghramian udstillet i rummet, et stort skulpturelt værk der hedder Så længe det varer* – beskrivelsen på SMKs hjemmeside, lyder super flot. Hvis man alligevel tager forbi SMK, kan man lige så godt spise sin frokost i deres nye cafe, Kafereria.

Designmuseum Danmark I københavn
Holder meget af Designmuseet, og har tilbragt mange timer der. Alt fra deres udstillinger, cafeen til deres bibliotek er meget gennemført. Man skal se deres permanente udstilling hvis man interessere sig for dansk møbledesign, her har de nemlig en stor samling af designer stole. Tag forbi museet når det bliver lunt og solen skinner, og drik kaffe i havnen – det er en lille oase mit i byen.

CLAY i Middelfart
For et par år siden fik keramik museet i Middelfart helt nye bygninger, og nyt navn – jeg har aldrig været der og det er fornylig at jeg har hørt om stedet. CLAY er et museum der udstiller keramik kunst, og det jeg har hørt, lyder meget lovende. 2 April bliver udstillingen store formater – kloge hænder pakket ned, så hvis man skal nå forbi, skal det være her i påsken. På udstillingen kan man se keramik værker der er kæmpe store, af ialt 15 kunster fra Danmark og Norge, særlig en kunsters værker vil jeg meget gerne se, af den danske keramik kunster Pernille Pontoppidan.

 

* husk at det er gratis at besøge museerne på onsdage!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Design crush : Jochen Holz