Venteværelser

Konsultationssygeplejerske, Louise Rasborg

LOUISE1LOUISE2LOUISE3LOUISE4LOUISE5LOUISE6 LOUISE7

Louise er 32 og den nye blogger på need&love! Det bliver sjovt at dele bloggerlivet fra februar med hende og oven i hatten er hun min kommende svigerinde! 🙂

Hvor gammel er din baby?

7 uger

Hvad hedder din baby, og hvordan kom i på det?

Min baby hedder Svale. I jagten på det perfekte navn, gik jeg igang med at gennemgå en liste over alle godkendte danske pigenavne. Her faldt jeg over navnet Svale. Jeg præsenterede det med det samme for min kæreste og han var lige så vild med det som jeg. Så Svale det er, og det passer perfekt til vores lille pige.

Hvordan havde du det med at være gravid? Hvad var bedst, og hvad var sværest?

Jeg synes det bedste ved graviditeten var den glæde min kæreste og jeg delte over at havde skabt et lille nyt liv sammen. Det var en fuldstændig magisk følelse at gå og vente og glæde sig og dele sine tanker, glæder og forventninger.
Det sværeste var den store ændring i livsstil. Før jeg blev gravid gik jeg meget på bar og i byen. Jeg synes det var svært at omstille mig og lige pludselig være hende som var hjemme i weekenderne. Som graviditeten skred frem og maven voksede blev det dog helt naturligt for mig og jeg nød faktisk den nye og rolige livsstil.

Hvordan gik fødslen?

Jeg fik veer tidligt om morgenen. Ved 16 tiden om eftermiddagen kørte vi til Hvidovre hospital. Efter et varmt bad var jeg i aktiv fødsel. Jeg fik tidlig pressetræng og fik lagt en epiduralblokade og senere et vedrop for at få gang i veerne igen. Trods vedrop fik  jeg ikke presseveer og forsøgte at føde uden pressetræng. Det endte med at Svale blev taget med sugekop og kom til verden 5.38 den efterfølgende morgen.

Var du nervøs for at føde?

Nej jeg var ikke nervøs for at føde. Jeg havde en ide om at det ikke var så hårdt, men jeg blev klogere.

Gik du til fødselsforberedelse?

Jeg gik til fødselsforberedelse hos APA.

Havde i fået af vide hvad køn det var?

Ja vi var nysgerrige og ville gerne vide kønnet og købte en privatskanning så snart det var muligt.

Trænede du under din graviditet? I så fald hvad?

I starten af min graviditet cyklede jeg på arbejde, ca. 24 km om dagen. I slutningen lå jeg mest på sofaen.

Har du nogle gode gravidforkælelses tips?

Jeg fik graviditetsmassage et par gange i slutningen af min graviditet. det var den ultimative forkælelse.
Jeg fik også en pedicure da jeg var så tyk at jeg ikke kunne nå mine fødder. Det var lækkert at være højgravid og alligevel have rød lak på tåneglene.

Hvordan var det at se din lille baby for første gang?

Fuldstændig fantastisk. Det var kærlighed ved første blik og vi græd begge to af lykke.

Hvor lang tid skal du være på barsel? Er det som du har forventet?

Jeg skal være på barsel i 9 måneder herefter skal min kæreste være på barsel i 2 måneder.
At være på barsel er dejligt og jeg elsker at være sammen med Svale, men der er ikke meget tid til andet. Jeg havde forestillet mig at det var nu jeg ville få tid til at læse bøger og lære at strikke, men når der er et øjebliks pause bliver den brugt på at spise, slappe af eller vaske hår.

Hvad er den perfekte gave din baby har fået? Og dig?

Svale har fået mange fine gaver, men den bedste har nok været barnevognen fra Mountain Buggy.
Den bedste gave jeg selv har fået er en guldring med Svales navn indgraveret. Min veninde er guldsmed og har lavet den til mig.

Hvad er dine ynglings børne/baby mærker / butikker?

Purebaby, Englebørn og børneafdelingen i illum har tit nogle fine ting til de helt små. Jeg har også fundet nogle rigtig fine second hand ting i Miav Miav på Fælledvej og i en lille babygenbrugs-bix på Møllegade.
Fine mærker er Marmar, Mini Rodini, Soft Galleri, Baby Zara, Petit Bateau og Bonpoint.

Hvad syntes du er et must at købe nyt?

Jeg kan godt lide tanken om at min babys dyne er helt ny og frisk.

Hvad kan man bare låne?

De fleste ting er fine at låne. Vi har blandt andet lånt en naturesway og en masse legetøj af fætter Vilfred.

Hvordan får du tid til dig selv? Hvordan slapper du af?

Jeg prøver at nå at få lidt tid til mig selv om morgenen. Jeg går i bad inden min kæreste tager på arbejde, ellers når jeg det simpelthen ikke i løbet af dagen. Jeg når som regel også at få lidt mascara på så jeg ser lidt frisk ud.
Jeg prøver at få så meget ro som muligt i de små pauser i løbet af dagen. Jeg slapper bedst af ved at slukke for fjernsyn, radio og internet. Jeg sætter telefonen på lydløs og forbyder mig selv at bruge de små pauser på sociale medier som Instagram og Facebook, men i stedet bruge dem på at slappe helt af mentalt og bare lade tankerne flyde.

Har det ændret dig at blive mor?

Det har ændret mig meget at blive mor. Jeg er blevet mere følsom, rolig og kærlig og har fundet en blidere og mere tålmodig side af mig selv. Jeg har ud over kærligheden til mit eget barn også oplevet en langt større kærlighed til andre børn og en større forståelse og samhørighed med andre mødre.

Har jeres parforhold ændret sig? Hvordan?

Vi er blevet en lille familie og værdierne har ændret sig markant. Vi er blevet tættere og vores kærlighed stærkere. Vores forhold rummer nu en alvor og dybde som vi ikke havde før. Vi ved at vi i fællesskab skal opdrage vores Svale og i samarbejde gøre alt for at give hende det bedste liv. Vi har det stadig dejligt sammen, vi griner meget og husker stadig at være kærester selvom Svale er ankommet. Vigtigst af alt er vi dog begge gode til at sige “undskyld” og tilgive hinanden hvis vi har snerret eller været uretfærdige.

Hvad kan du bedst lide ved at være mor?

At opleve den stærke altoverskyggende kærlighed jeg har til Svale er det bedste ved at være mor.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Venteværelser