Så lander storken (fødes der) snart

Klar, Parat, Fødselstaske

image1-2Så er der under en uge til termin.

Jeg er klar. Mentalt er brikkerne ved at være faldet godt på plads. Fysisk føles det som om maveskindet sprækker hvis det skal rumme så meget som en vindrue mere og praktisk er vi også total klar.

Endelig! Jeg er blevet mentalt klar til at gå ind til en fødsel med oprejst pande og rank ryg. Den sidste uge har gjort underværker. Jeg har været meget ambivalent omkring fødslen, men nu føler jeg mig faktisk Parat. Sidste uges panik har lagt sig og jeg føler mig godt væbnet. Det går som det går og jeg tror på at det kommer til at gå godt! Jeg har været kortluntet, overlykkelig, grådlabil og alt der i mellem. Nu er kaoset drevet over og jeg føler mig fattet og klar.

Fysisk er jeg også ved at være der. Jeg må nok være helt ærlig og afsløre at det ikke er meget motion det er blevet til under denne her graviditet. Jeg har haft hænderne fulde med arbejde, Svale, hyggelige aftaler og hvad en god aktiv hverdag ellers byder på. Til gengæld har jeg brugt den sidste uge på at forkæle min tykke krop. Jeg har fået en fodbehandling og har nu de blødeste fødder med ildrøde tånegle. Jeg har også fået en graviditetsmassage. Det føltes som at besøge selveste himmeriget i magiske 60 minutter og jeg følte mig afspændt, velduftende og engleblød da jeg cyklede hjem derfra. Min krop er klar. SÅ klar. Maven er kolosal, brysterne er ved at sprænge og hele den nederste etage giver sig på den gode og til tider smertefulde måde. Nattesøvn er en by i Rusland grundet forventnigsfulde tanker, hval-krop der på ingen måde kan ligge godt og galoperende halsbrænd. Der kan ikke gå lang tid før det går løs.

Rent praktisk er reden bygget. Jeg er normalt et rodehoved som ikke bekymrer mig om nullermænd og fedtede vinduer, men de sidste par dage kan den ikke få nok gas med støvsuger og ajax og vaskemaskinen kører på højtryk. Babysengen står klar ved min side af sengen. I den , står en hjemmesyet babynest og lilles dyne er frisk og nyvasket. Jeg har hygget babyhjørnet op med smukke origami sommerfugle og traner og en hyggelig dæmpet lyskæde. Alt er nyvasket. Babyprodukter og mini-bleer er linet op på badeværelset, babyliften står klar og den famøse taske til hospitalet er netop blevet pakket.

Vedrørende tasken, bliver jeg igen forvirret over hvad jeg skal putte i den. Sidste gang kom vi slæbende med en kæmpe taske og fik kun brugt halvdelen og det gider jeg altså ikke igen. Tasken fylder derfor en brøkdel af hvad den gjorde sidste gang og indeholder kun hvad jeg synes er nødvendigt. Som andengangs-fødende skal vi jo heller ikke blive på hospitalet, men jeg synes det er rart at være forberedt, hvis det skulle blive nødvendigt.

Her er hvad jeg har pakket:

Til baby:

2 sæt babytøj. Jeg elsker Johas dragter af silkeuld og det er det eneste jeg har lyst til at putte et nyfødt barn i. 2 par små uldsokker og en lille babyhue.

Køredragt til når baby skal hjem fra hospitalet. Vi har købt en lækker en af uld der minder om denne her.

Dyne og et sæt ekstra rent sengetøj. Jeg foretrækker silkedyne og så har vi lækkert blødt babysengetøj fra Liberty og Nofred.

Blødt babytæpppe så jeg rigtig kan svøbe det lille vidunder.

Autostol

Til Mig:

til under fødslen:

Vandrejournal + sygesikringskort

læbepomade (sidst havde jeg ikke nogen med og savnede den SÅ meget under fødslen)

Drikkedunk. Det er SÅ vigtigt at kunne drikke vand under fødslen og med en drikkedunk er du ikke afhængig af at din fødselshjælper/jordmoder skal tilbyde slatten saftevand med sugerør i.

Snacks. Jeg havde dog slet ikke nogen appetit under min sidste fødsel, men rart at have lidt i tilfælde af at sulten skulle melde sig. Jeg tror jeg vil nøjes med et æble eller måske en muslibar.

kondisko eller andet godt fodtøj. Sidst kom jeg ud af døren i gummistøvler, og det var mildest talt ret upraktisk. Det kan være nødvendigt at bevæge sig rundt for at få godt knald på veerne og det skal gøres i rart fodtøj. Jeg har pakket mine Air Max Thea.

Hårelastik/hårbånd til at få det svedige garn væk fra ansigt og nakke. Jeg har et yndlings fra Muggie Moscow (og så gør det jo heller ikke noget man ser lidt lækker ud i kampens hede)

Til efter fødslen:

Skjorte, eller anden trøje som kan åbnes, så baby nemt kan ligge på brystet.

Løstsiddende bukser, dejlige sokker og trusser der ikke strammer. Jeg endte i hospitalets nettrusser og nuppede lidt ekstra med hjem, det var simpelthen det eneste jeg kunne holde ud at have på.

Blød amme-BH. Man tror det er løgn så meget babserne spænder og hvor ømme brystvorterne bliver. Det er rart at have en BH uden bøjler de første par dage, jeg er glad for de helt enkle fra H&M.

ammeindlæg. Jeg foretrækker engangs, andre foretrækker silke eller uld.

Toilettaske: man har virkelig brug for at børste tænder efter en fødsel og få et dejligt bad. Det er dejligt at bruge sine egne produkter, for man føler sig ikke ligefrem på toppen med en 100 årigs træthed, blævrende maveskind og hospitalets kæmpe-ble i de usexede nettrusser.

Ammebrikker (Jeg kunne havde slået ihjel for sådan nogle ved første fødsel)

Til Sune:

Han skal til gengæld have masser af snacks. Jeg har købt chokolade, wasabinødder, hollandske vafler og sodavand. Så napper vi nok noget friskt med til ham, når tid er.

Kamera/telefon/opladere

Lidt rent tøj i tilfælde af at det er nødvendigt at blive på hospitalet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så lander storken (fødes der) snart