Vind forårstøj fra MINI A TURE

Journalist og Københavnermor til to, Amalie Nebelong

amalie01 amalie02 amalie03 amalie04 amalie05 amalie06 amalie07 amalie08 amalie09 amalie010 amalie011 amalie012

Det er efterhånden en del år siden, jeg mødte Amalie, 31, på Cover, hvor jeg arbejder. Dengang havde vi ingen børn endnu, og livet var pænt anderledes. Dog er jeg glad for at læse, at Amalie drømmer om en familierejse til New York og også prioriterer et lag makeup, inden hun smutter ud af døren om morgenen.

Til hverdag er Amalie digital journalist og bor på Østerbro med sin mand og deres to dejlige unger. Skønt at læse om mødre, der kan få livet til at hænge sammen med to børn. Der går jo ikke lang tid, før mit eget liv invaderes af en lille baby! 🙂

Hvor gamle er dine børn?

4 1/2 og 1 (snart 2)

Hvad hedder de, og hvordan kom i på det?

Carl – fordi det er et klassisk drengenavn, nordisk-klingende og ikke for “gammelmands-agtigt”. Rebecca – fordi det også er klassisk, og fordi jeg havde en dukke, der hed det, da jeg var barn. Ja, det er pænt cheesy.

Hvordan har det været at få to børn så tæt på hinanden og hvordan reagerede Carl?

Det har været ret vildt. Carl var nærmest et år om at vende sig til, at Rebecca var en del af familien. Og han var heller ikke selvkørende på ret mange områder, da vi fik hende, så der var to, der skulle skiftes, og to, der har skullet have hjælp til det meste.

Lige i starten var Carl rigtig sød ved Rebecca. Men senere kom der en ret voldsom reaktion. F.eks. begyndte han at slå mig – og til tider også Rebecca, der var en lille baby. Og så kan han den dag i dag få hysteriske anfald, hvis hun sidder med noget, som han vil have. Og han vil meget ofte “tilfældigvis” have det, hun leger med. Heldigvis er det blevet meget bedre. Og der er dagligt stunder, hvor de bare lukker sig inde på deres fælles værelse og leger.

Planlægger I mon en tredje?

Jeg har haft virkelig slem kvalme under begge mine graviditeter. Og så synes jeg, at min krop er blevet meget anderledes her efter anden graviditet. Efter første graviditet elskede jeg min krop, men nu synes jeg, at det hele hænger lige lovligt meget. De to ting holder mig tilbage fra at få en treer. Og så det med at skulle “starte forfra” igen med en baby, når Carl og Rebecca endelig har fået en størrelse, hvor man kan begynde at “leve lidt” igen som par.

Hvor bor i?

Vi bor på Østerbro mellem Rigshospitalet og Søerne. Elsker at bo her. Jeg har en stor svaghed for Søerne, og så er Fælledparken bare genial med alle sine legepladser og muligheder for udendørsliv. OG vi har en KÆMPE gård.

Hvad laver i på en fridag med børnene i København?

Vi plejer ofte at dele os op, da det stadig kan være udfordrende at lave noget, som de begge synes er sjovt. Carl og jeg tager ofte i Cinemateket om lørdagen og ser børnefilm. Det koster 15 kr. og er pisse hyggeligt. Så sidder han der i mørket med sin knitrende slikpose og er helt opslugt. Ellers er Arbejdermuseet også et hit. Og så lever vi alle fire nærmest på Tårnlegepladsen i Fælledparken, hvor Rebecca også kan være med.

Fortæl lidt om dit arbejde?

Da vi fik Carl var jeg stadig studerende, og da jeg blev gravid anden gang, var jeg lige blevet kandidat i Moderne Kultur. Indtil for tre måneder siden arbejdede jeg som freelancejournalist for en række modemagasiner.

Det fungerede fantastisk godt at være freelancer, mens børnene var helt små. Jeg arbejdede langt fra fuld tid, og det passede godt med, at børnene kunne blive afleveret lidt i ni og hentet omkring kl tre.

Har dine børn haft indflydelse på din karriere?

Ikke direkte, men jeg er ret bevidst om, at jeg på ingen måde har brug for “at gøre karriere” samtidig med, at børnene er små. SÅ meget betyder det ikke for mig at få realiseret mig selv. Jeg er ikke typen, der vil kunne leve med at aflevere kl halv otte og hente kl halv fem. I min fritid bruger jeg stort set alt min tid på ungerne. En gang imellem får vi dem passet, så min mand og jeg kan være lidt alene. Totalt tiltrængt!

Fortæl lidt om din kæreste?

Min mand er skolelærer og arbejder på en specialskole i Skodsborg for udsatte unge. Han er den meget tålmodige type, der er utrolig god til børn og dyr. Jeg er ikke rigtig nogle af de ting, så vi supplerer hinanden ret godt.

Hvordan får i karriere og familieliv til at gå op i en højere enhed?

Vi får det til at gå op, fordi mit arbejde er meget fleksibelt. Og så har min mand tidligt fri hver dag og kan hente omkring kl halv fire. Til gengæld afleverer jeg hver dag omkring kl otte. Planlægning er også noget, vi er gode til. Vi laver madplan og køber fast ind to gange om ugen – altid om aftenen, når ungerne er blevet puttet.

Hvordan hygger i jer bedst som familie?

De hverdagseftermiddage, hvor vi har aftensmad fra dagen før – eller køber noget ude fra. Så er der pludselig masser af tid til at læse bøger, se film sammen og lege. Og så er de bedste weekender dem, hvor vi kun har én aftale med et af vores vennepar, der også har børn, og ellers bare ser, hvad vi har lyst til.

Hvordan hygger i jer bedst når børnene er blevet puttet?

Helt ærligt, så ender vi de fleste aftenener på sofaen med en serie eller med hver sin bog. Det er ikke særlig fancy. Men nogle fredag-aftener, når vi begge er hjemme, laver vi noget lækkert mad, når ungerne sover, og så sidder vi og spiser den kl ti om aftenen. Det er mega hyggeligt. At kunne spise i ro og fred uden at blive afbrudt konstant er en stor luksus!

Har du nogle forkælelses-tips til travle mødre?

Jeg har selv haft en tendens til at løbe rundt hele dagen og jonglere praktiske gøremål og børn i ét væk. Den største luksus er at give sig selv et lille break i løbet af dagen. Om det så er et kvarter alene med Instagram, hvor min mand passer ungerne, et bad, hvor jeg rent faktisk bruger en hårkur, eller en gåtur med en veninde. Det giver mig fornyet energi og gør, at jeg ikke er segnefærdig, når klokken slår ni. Og så synes jeg, det er vigtigt, at man som mor husker, at det er okay, at bruge tid på sit udseende. Jeg bruger stort set hver morgen ti minutter på at lægge lidt makeup, da jeg nægter at falde under kategorien “udskidt æblegrød” bare fordi, jeg har børn. Jeg har mere overskud, hvis jeg føler, at jeg ser godt ud.

Hvad er dine ynglings børne/baby mærker / butikker?

Til Carl er det ‘511’-jeans fra Levi’s – han nægter at gå i andet. Til Rebecca er jeg gået all in på girly stuff: Alt i leopard fra Mar Mar, fine kjoler fra Wheat, tunikaer fra Poppy Rose, funky gamacher fra Mini Rodini og hvide bodyer fra Petit Bateau. Heldigvis kan jeg stadig 100% bestemme, hvad hun har på. Ha ha.

Hvad er dine børn hver især glade for hvis du skulle nævne en yndlings legeting til hver?

Carl er helt vild med sit store sørøverskib fra Playmobil, og Rebecca med sin røde dukkevogn fra Krea. Ja, det er pænt køns-stereotypt.

Hvad for nogle ting er gået i arv fra barn til barn?

Det mindste babytøj har Rebecca arvet fra Carl. Det var ikke særlig slidt, da de små jo vokser så hurtigt. Stofbleer og de helt lavpraktiske ting, har jeg også brugt igen. Ellers synes jeg faktisk, at jeg har købt utroligt meget igen, da jeg måtte indse, at jeg gik op i, at det nu skulle passe til en pige. Før Rebecca kom, troede jeg ellers, at jeg ville være helt ligeglad med, om hun havde en grøn bluse på med biler. Men ak, hvor jeg ændrede syn på sagen. Klapvogn købte vi også, da jeg med Carl havde fundet ud af, hvad der fungerede, og faktisk ønskede en Mountain Buggy til Rebecca i stedet for en stor Odder-barnevogn, som vi havde haft til Carl.

Ingen af mine veninder havde børn, da jeg fik Carl, så har ikke haft mange at låne fra. Men som person er jeg også temmelig materialistisk, så det har ikke gjort mig så meget, at jeg selv har skullet købe det meste.

Hvad kan man ikke leve uden i en børnefamilie?

Mælk, vådservietter og uendelige mængder af tålmodighed.

Hvad har du tænkt over i forbindelse med dit hjem?

Det har været grænseoverskridende at få vores hjem invaderet af afskyelige plastik-dippedutter i alle tænkelige former og størrelser. Så hver aften bliver alt ryddet op – også på børneværelset. Det har jeg brug for for ikke at føle, at alt sejler. Og så er vores møbler og interiør i det hele taget holdt i træ, grå, hvide og sorte nuancer, da der er rigeligt med farve i form af børnenes legetøj.

Hvad har du tænkt over med indretning af børneværelset?

Jeg har købt de fineste luftballoner i forskellige størrelser hos Børneværelse Med Udsigt – de giver en hyggelig stemning. Og så hænger der mange fine plakater og små kunstværker på væggene: Den obligatoriske plakat fra Zoo og en teaterplakat fra Kgs. Have, men også et maleri, min far har malet og nogle finurlige tegninger af vores veninde. Og så rydder jeg jævnligt ud på værelset; hvis der ikke bliver leget med tingene, kommer de på loftet. Og alt legetøjet er opdelt i sorte “opvaskebaljer” fra IKEA. De har den perfekte størrelse til at stå i en reol.

Har i planer om ferie?

Vi skal til Schweiz, hvor min veninde bor. Jeg glæder mig helt vildt til at se især Carls reaktion på bjerge og natur, der er så anderledes end den, han er vandt til. Og så skal vi nok også en tur i sommerhus i Asserbo ved Tisvilde. Det elsker vi allesammen.

Hvor ville jeres drømmeferie være med børnene?

Vi har en drøm om at hive to måneder ud af kalenderen og bo i New York. Både min mand og jeg er fuldkommen forelskede i byen og har været der en del, inden vi fik børn. Det kunne være så fedt bare at trisse rundt og være sammen.

Har det ændret dig at blive mor?

Helt vildt. Jeg er gået fra at tro, at jeg skulle køre karriereræs og ikke have børn, til at få børn og prioritere dem. Pludselig tænker jeg også meget over, at alle de mennesker ude i verden, der har det hårdt, har været nogens baby engang og er blevet elsket ligeså højt, som jeg elsker Carl og Rebecca. Det ændrer virkelig ved ens syn på livet: På hvad der virkelig betyder noget, hvem jeg gider at bruge tid på, og hvordan jeg ønsker mit liv skal være.

Har jeres parforhold ændret sig?

De ydre omstændigheder har selvfølgelig ændret sig: Vi kan ikke bare lige tage på bodega og drikke guldøl til den lyse morgen, som vi plejede at elske at gøre sammen. Men vores forhold er blevet stærkere af at få børn. Det vi har sammen er meget dybere end bare “en kæreste”, hvor man bliver bekymret, hvis man ikke har sex mindst så og så mange gange om ugen. Vi har en enormt vigtig opgave at løfte: At være de bedste forældre, vi overhovedet kan. Men vi drømmer konstant om at være alene også – og når vi er det, er det SÅ fantastisk. Og det, synes jeg, er et virkelig godt tegn: At vi stadig drømmer og fantaserer om hinanden.

Har du gode tips til nogen, der snart skal være forældre for anden gang?

Hvis én af jer kan gå på halv tid (eller helt lade være med at arbejde) – bare de første to år – så gør det. Det vil gøre alt meget nemmere. At der er én, der kan hente lidt tidligt og få ordnet nogle af de praktiske ting omkring børnene, vil give gladere forældre og gladere børn. For især med nummer to flyver tiden bare afsted, og lige pludselig sidder man med to halvstore børn, der ikke har ligeså meget brug for dig mere. Og så er det altså ikke nogle arbejdsmæssige opgaver på jobbet, du ville ønske, du havde prioriteret.

Hvad kan du bedst lide ved at være mor?

At skulle skabe de tryggest mulige rammer for de her to små mennesker. Hvor der er en kontinuitet og genkendelighed i hverdagen. Og så det at jeg pludselig kan se mig selv udefra gennem deres øjne og blive et bedre menneske af det.

LÆS TIDLIGERE SMALLTALKS:

Model-scout, Anja Gildum

PR Manager & Blogger, Sarah Kirkemann

Ejer af Luksusbaby.dk, Ann-Louise Christine Aasted

Indehaver  af Smaahjerter.dk, Iben Hesseldal Malec

Grundlægger & Designer af Milibe Copenhagen, Mille Milt

Ejer af Griffen Shop, Lotte Nørregaard Petersen

Grafisk designer og illustrator, Sofie Hannibal

Konsultationssygeplejerske og Need&Love blogger, Louise Rasborg

Fotograf, Mariya Pepelanova

Kunstrådgiver, Tania Grønvald Asbæk

Designer og medejer af Soft Gallery, Barbara Hvidt

Freelance fotojournalist, Camilla Stephan

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind forårstøj fra MINI A TURE