Familieweekend

Hvordan fanden får jeg min baby til at drikke?

 

image

 

HJÆLP!

Lille står op før fanden nogensinde har overvejet at få sko på, men det er på en eller anden måde hyggeligt nok. Vi får lidt kvalitetstid uden de andre og lille er i top-form og ret sjov i de tidlige timer.

Problemet ligger i at Hr. Flødelår er vågen mellem 8-10 gange om natten, for at gå i baren. Også selvom han for længst har tørlagt hvad der svarer til et helt mejeri! Og her mener jeg virkelig tørlagt, jeg kan simpelthen ikke nå at producere så meget mælk som der efterspørges!

sagen er den at jeg tror at han er tørstig! Jeg kan nemlig ikke få ham til at drikke om dagen. Han nægter at drikke af glas, tudekop og sutteflaske og afviser alle former for væske, selv serveret på ske. Ikke engang sukkervand!

Jeg lover jer for at jeg har prøvet  hvad der føles som ALT. I alle mulige forskellige sammenhænge og på forskellige tider af døgnet. Men den lille bestemte flødefætter kvitterer hvert forsøg med en mund så stram, som en af de der plasticposer med genluk. Han bidder de små tandløse gummer sammen i kamphundestil og hovedet kastes fra side til side, så det faktisk er svært at se hvor munden i virkeligheden er placeret.

Flødelår ELSKER til gengæld grød og lapper smoothies i sig. Han bliver stadig ammet et par gange i løbet af dagen, men i Flødelårs optik er væske ikke så interessant i dagtimerne.

Jeg er selvfølgelig ikke 100 procent sikker på at det er væske-problematikken der ligger til grund for Flødes natte-uro, men jeg har efterhånden en stærk mistanke.

Jeg er skide træt og efterhånden lidt desperat for at få ham til at drikke af glas/tudekop/flaske. Tænk hvis det kunne give et par sammenhængende timers søvn? Tænk hvis Fløde slog sig på sutteflasken og manden kunne give ham en flaske kl. 23, før han selv går i seng og jeg er drættet omkuld for længst. Det lyder næsten som en drøm!

Så….Hvad dælen skal jeg stille op med Hr. Fløde der nægter at gå på vandvognen i dagtimerne og er dybt afhængig af nattebabs? Er der nogle af jer der har haft succes med den slags?

Alle råd modtages med kyshånd!

 

7 kommentarer

 • Mie

  Det er ret sen respons det her, men i barselsland er bloglæsning jo en sjælden luksus 🙂 Hvis du kan opstøve en flaske af mærket Pigeon, er den hjemme. Sutten føles som bryst og har været redningen for hele min mødregruppe plus det løse i omgangskredsen. Vi taler blandt andet otte måneder gammel bebs der ALDRIG har villet tage flaske og som glubsk tømte en på rekordtid. Giv evt. modermælkserstatningen Baby & Me, som kommer tættest på rigtig modermælk. “Problemet” er, at flaskerne snart udgår i DK! Men de kan findes online. Det skal være “wideneck”. Meget vigtigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Hej Mie. Tak for tip. Det vil jeg prøve. Kender alt for godt til tempoet i barselsland. kram L

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg har det helt på samme måde med min dreng, 9 mån. Jag tror at han var sulten fordi han ikke gider spise noget… Vand dikker han gerne… Spiser kun lidt gröd och frugt. Prövede at give ham noget modermelk erstattning, virker heller ikke… Ammar stadig hver timme om natten.
  Ja med andre ord har jeg intet av tricks,
  Undskyld min dansk, jeg er svensk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • nina

  Hej Louise

  Min lille dreng var også den vildeste flødekonge – også om natten. Dog, har han altid været glad for at drikke vand om dagen, så jeg tænker måske, at din dreng ikke drikker om dagen, fordi han jo bare slukker tørsten om natten. Det passer ham sikkert glimrende – men forståeligt ikke dig. Jeg kender flere der har haft held med at være ret standhaftige, og nægtet at amme deres børn mellem 22-05. Hvis de var tørstige derimellem, blev de kun tilbudt vand af kop eller flaske. Måske at blive tørlagt bare en enkelt nat, vil give ham grund til at drikke om dagen, og forhåbentlig bryde den onde cirkel. Dog, har jeg aldrig selv været den standhaftige type når det kommer til amning (ja, jeg ammer sgu stadig min 16 mdrs dreng, den havde jeg ikke set komme!) og syntes det var benhårdt at nægte natte-boobs, når ens baby bliver ked og rasende midt om natten, hvor overskudet er ikke-eksisterende. Det eneste der virkede for mig i en periode, var, at flytte min drengs seng så den stod ved siden af min mand, og ikke jeg, da vi havde den teori at han så ikke ville kunne lugte mælken så godt. Lille vampyr 🙂 Det virkede da i en periode! I andre perioder gav jeg lidt op, og lod ham sove ved siden af mig, så jeg i det mindste kunne sove videre, mens han guffede i sig. Ved ikke om det her overhovedet var et råd, men om ikke andet; medfølelse 🙂 Og mit yndlings ordsprog: It’s just a phase!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Hej Nina. Åh de natte-vampyrer altså! Det er altid rart at høre at andre har været i samme båd. Du kan tro jeg har de bedste planer når jeg går i seng. Jeg planlægger at jeg kun vil amme en gang ved tre-tiden, men når flødelår kvækker efter mælk, er min rygrad som en regnorms og ofte har han allerede guffet i sig en 4-5 gange inden kl. tre… God ide at prøve at rykke ham lidt væk. Så ligger han i det mindste ikke med fjæset lige midt i de fristende våde varer.
   God weekend og kram her fra 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Kender du ammenet. Det et en gruppe på Facebook. De har åbent hver fredag for amme relaterende spørgsmål og søvn/mad/amning er bestemt i den kategori.

  PS. Har du prøvet ar gå ind i soveværelset om dage og amme. Og amme inden du giver anden mad?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Nej det kender jeg faktisk ikke. Det vil jeg straks undersøge. Tak for tippet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Familieweekend