Selvpleje

Hudplejerutine – det mest nødvendige

Hvordan ved man hvad ens hud har brug for? Hvor skal man starte hvis man føler sig på bar bund, og synes at det er svært at gennemskue, hvad man skal bruge sine penge på?

Hudplejerutiner kan være alt fra få simple trin til mere langvarige rutiner med mange trin og lag. For mig skifter det alt efter hvilket humør jeg er i, hvor meget tid jeg har, og hvad jeg har lyst til den enkelte dag. I dag vil jeg skrive lidt om, hvad jeg som minimum gør og synes at alle, der gerne vil vedligeholde deres hud bør gøre dagligt.

1.Rens din hud hver dag!

Gerne to gange om aftenen, såkaldt ‘double cleansing’, men én gang kan også gøre det. Jeg renser også altid min hud om morgenen, men det kan man bedre springe over, og bare bruge lidt vand. Rens er mit yndlings trin i hudpleje, jeg elsker følelsen af at gøre huden ren.

Når man bruger solcreme, makeup og går rundt udendørs i forurening og skidt sidder det på huden om aftenen, tager man det ikke ordentligt af, kan det man putter på bagefter heller ikke trænge ordentlig ned i huden. Jeg vil vove den påstand, at det er omsonst at smøre dyr serum og lækre cremer på huden, hvis den ikke er ordentligt ren. Første rens fjerner makeup, solcreme og det værste skidt, anden rens fjerner det sidste snavs og gør huden helt ren og klar til at tage imod det man smører på. Man kan med fordel bruge en olie til første rens idet olie er rigtig godt til at tiltrække snavs og fjerne makeup. Det kan være alt fra fine renseolier til almindelig mandelolie. Personligt er jeg glad for rense balms til første rens. Til anden rens kan man sagtens bruge det samme igen, men jeg kan godt lide at bruge noget mere let, fx rensemælk eller gel. Hvad man vælger at rense med er en personlig præference. Jeg bruger vaskeklud til at fjerne det med, men mange kan bedst lide bare at kunne skylle af med vand, og så skal man vælge noget der kan det. Ren mandelolie er fx ikke så nemt at skylle af som olier, der er lavet til at kunne skylles af. Uanset hvad du vælger så undgå som udgangspunkt renseprodukter der skummer! Sæbe udtørrer huden og kompromitterer hudbarrieren, hvilket gør huden dehydreret, tør og irriteret.

På billedet ses nogle af de renseprodukter jeg bruger mest for tiden, der er lidt i forskellige prisklasser, fra venstre: Clinique Take The Day Off ( https://www.beautycos.dk/) , A. Florence Skincare Balm to Milk Cleanser ( https://www.aflorence.co.uk/), Biologique Recherche Lait E.V. ( http://facia.dk/ ), La Roche-Posay Dermo-Cleanser ( https://apopro.dk  ), Jordan Samuel Skin The After Show Treatment Cleanser ( https://jordansamuelskin.com ).

2. Brug fugtighedscreme morgen og aften.

En hud der er tør og dehydreret er mere sårbar og bliver hurtigere irriteret og sensitiv. En velfugtet hud med en sund hudbarriere bliver ikke så hurtigt irriteret, ser sundere ud og har færre fine linjer. De flestes hud har brug for fugt, også dem der har mere fedtet hud. Hvis hudbarrieren bliver kompromitteret vil vandet i huden evaporere for hurtigt, hvilket får den til at se mere mat ud og med flere fine linjer, huden får også sværere ved at holde bakterier ude og vil desuden ofte føles stram og tør. Hudbarrieren påvirkes af mange ting, såsom ekstreme temperaturer, air-conditioning, opvarmning i huse og biler, sæbe, sol, alkohol og rygning.  For mig at se er det vigtigste, og det jeg prioriterer over alt andet at forsøge at give min hud nok fugt. Jeg bruger både hyaluronsyre serum og fugtighedscreme morgen og aften, men skulle jeg nøjes med én ville det være en god fugtighedscreme.

På billedet er et par gode cremer i forskellige prisklasser, nogle mere fede end andre, så jeg bruger dem lidt forskelligt alt efter vejret og hvad jeg føler min hud har brug for, fra venstre: O Moi Plump It Up Face Cream (https://www.omoi-skincare.com), Pestle and Mortar Hydrate (https://www.lookfantastic.dk), Jordan Samuel Skin The Performance Cream (https://jordansamuelskin.com), Decubal Face Vital Cream (https://apopro.dk)

3.   Brug solcreme med mindst faktor 30 hver dag.

Solcreme er det bedste ”anti-aging” præparat du kan få. Det bedste man kan gøre for at holde huden pæn længst muligt er at forebygge skade. De fleste af de tegn vi genkender som ældet hud er skader som bl.a. stammer fra solen.  Solens giver os rynker og pigmentforandringer. Jeg ville ønske, at jeg havde brugt solcreme dagligt gennem mine 20’ere og starten af 30’erne. Dengang ville jeg helst bare være brun og tænkte ikke så meget på rynker og pigmentforandringer, og sådan skal det nok også være. Prioriteringer ændres i takt med at livet skrider frem, og det er først nu, at de skader jeg har skabt dengang kommer op til overfladen og viser sig på huden. Nu bruger jeg solcreme til ansigtet hver dag, med undtagelse af enkelte dage, hvor jeg er hjemme hele dagen. UVA stråler går gennem vinduer og ned i hudens dybere lag og skaber rynker, så hvis man sidder hele dagen ved et vindue er solcreme en god idé. Man bør påføre solcreme igen flere gange i løbet af dagen, men det er jeg ikke så god til. Jeg synes det er lidt bøvlet uden på makeup.

På billeder et de to solcremer jeg bruger til ansigtet for tiden begge indeholder antioxidanter for ekstra god beskyttelse af huden, fra ventsre: Elizabeth Arden, Prevage City Smart SPF 50 (https://www.lookfantastic.dk), Paula’s Choice Resist Super Light Daily Wrinkle Defence SPF 30 (https://www.lookfantastic.com)

Det er det. Hvis jeg kun skulle gøre to-tre hurtige ting for at passe på min hud, og jeg ikke havde tid eller lyst til mere, så ville jeg vælge at gøre de her tre ting. Der er meget mere man kan gøre, og som jeg gør hver dag og ugentligt, men det er vigtigt at starte med det basale, så kan man altid bygge ovenpå.

Spørg endelig hvis du har nogle spørgsmål, eller vil dele hvad du gør for din hud på daglig basis.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Selvpleje