Hvad ønsker en dreng på tre-et-halvt sig til jul!?

Hej til forkælelse og farvel til principper

image1Det er godt at jeg hverken er speltmor, indretningsfreak eller opdragelses-guru, for så havde denne her tid set noget anderledes ud i vores familie og især for Svale.

Der er nemlig blevet spist kinder-æg og pastaskruer an mas, også i sofaen. Børneværelset bugner pludselig af pastelfarvede og glitrende prinsesse-sager og farvestrålende duplo-klodser, for Svalen er blevet forkælet. De daglige regler og principper står på stand-by og Svalen har fået lov til at gå hjem fra vuggeren i hjemmesko, se Alfons Åberg under morgenmaden, bestemme lidt rigeligt og så er far-Sune rykket ind på Svales værelse, som trofast sove-makker og natte-trøster.

JA. Jeg vil gerne indrømme det: VI SPRINGER OVER HVOR GÆRDET ER LAVEST!

Det er ikke en nem tid for Svale. Hendes mor har pludselig konstant en babyklump på armen, i bæreselen eller på babsen. Opmærksomheden går lige pludselig også til en anden lille en, og der er nu to i husstanden som bliver kaldt “lille skat”. Nej, det er helt klart ikke nemt at blive storesøster og være stor når man i virkeligheden kun lige er blevet to år.

Vi gør virkelig vores bedste for at være der for hende, men der er kun 24 timer i døgnet. Svale er i vuggestue 6 timer af dem, sover 13 timer og så er der ca. 5 timer tilbage at være sammen i. I de 5 timer skal der også indregnes indkøb, madlavning, bad, putning og hvad der ellers måtte være.

Vi har besluttet af de få timer vi har sammen simpelthen IKKE skal bruges på at skændes, skælde ud og opdrage, i hvert fald ikke lige nu hvor lillebror har invaderet Pilestræde 57. De få timer vi har, skal bruges på at være sammen, lege, hygge og på masser af ros ,smil og kærlig forkælelse. Også selvom Svalen  hidser sig op og kan være lidt af en krabat. Vi ved jo godt at det eneste hun i virkeligheden har brug for er verdens største kram og at få at vide at hun er solsystemets dejligste pige.

Vi holder selvfølgelig på dagligdagens rutiner, såsom faste måltider, sengetider og so on. De trygge rammer er vigtige, men alt hvad der handler om at holde på principper, blot for at holde på dem er droppet. Det vigtigste i det her er simpelthen at Svale ikke skal føle sig mere utilpas end nødvendigt i denne følsomme tid.

Lige nu er vi bare glade, trætte og  ved at lære hvordan en familie på fire fungerer, både følelsesmæssigt og helt lavpraktisk. Det er måske ikke alle som er enige i at det her er den korrekte måde at håndtere situationen på, men herhjemme er vi enige om at denne her tid skal gå så smooth som muligt 🙂

 

2 kommentarer

 • Nina

  Mega highfive! Det dér er kærlighed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   åhhh tak. Hvor dejligt med en kæmpe highfive. Man er sgu altid lidt usikker på om måden, man nu gør tingene på er den helt rigtige. God torsdag og kram.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad ønsker en dreng på tre-et-halvt sig til jul!?