Koh phangan - Bottle beach #1

food guide : Nørrebro

Lige så snart jeg bevæger mig væk fra Nørrebro er jeg total på udebane, og kan aldrig komme på et sted, hvor der både er hyggeligt og hvor der serveres god mad. På Nørrebro har jeg til gengæld et par steder jeg altid søger tilbage til, og hvor jeg aldrig bliver skuffet. Her er et udpluk af mine ynglingsteder, til hverdagens måltider.

screenshot-2018-03-05-13-29-17

Morgenmad
Det nyeste sted, over ynglings steder at drikke morgenkaffe er den ny åbnede Andersen & Maillard. Interiøret er super fint, og dejligt lyst med masser af plads der giver en dejlig rolig stemning, og så er det virkelig et plus at bordrene ikke står alt for tæt. Kaffen er god, og de serverer simpel morgenmad og frokost med super godt brød!

Jeg har fået Sidecare anbefalet et par gange, men desværre ikke haft mulighed for at besøge stedet endnu. Morgenmaden i weekenden skulle være virkelig lækker, så næste gang jeg har en morgenmad-aftale bliver det der.

screenshot-2018-03-05-14-03-59

Øl og toast
Omkring folkets park ligger  Fætter Fætter og Depanneur, det er to selvstændig steder men de hænger alligevel  sammen, da deres lokaler er forbundet bagerst ved køkkenet på Fætter Fætter. I sommers mødtes jeg ofte med mine veninder her og spiste toast og drak øl. Der var en god stemning hver gang og plads til at grine og have det sjovt. Fætter Fætter er også det perfekte sted at mødes dagen efter, når man er blevet ramt af tømmermænd.
Hos Depanneur serverer de deres egen øl og kaffe. Et godt lille pit-stop på gåturen lørdag eftermiddag –  Et stort pluser at de har et lille men godt udvalg af design magasiner !

Vin og aftensmad
I lørdags spiste jeg på Vinhanen for første gang. Jeg har været der en del gange for udelukkende at drikke vin, men kan godt anbefale at mødes der til aftensmad. De serverer både tapas og har en varm dagens ret, og priserne er meget imødekommende. Der er en afslappet og uformel stemning, men man skal komme tidligt, for der bliver hurtigt optaget. Om sommeren kan man med fordel købe vinen med sig, og nyde den ved søerne eller i en af Nørrebros mange hyggelige baggårde.

manfreds-background

Manfreds
Ligger i Jægersborggade kun 5 minutter fra hvor jeg bor, og er et af mine ynglingsteder. Manfreds er lillebror til Relæ der ligger på hjørnet overfor. Manfreds har et lille menu kort,med forskellige muligheder for at sammesætte sin egen menu. Man kan vælge mellem dagens ret m/u kød, og serveringer med 7 forskellige retter sammensat af køkkenet. Der er en uformel stemning, tjenerne er altid venlige og imødekommende og man har aldrig følelsen af de har travlt. Hvis man er nysgerrig og åben over for at smage noget nyt, så tag deres servering med 7 retter. Jeg vælger oftets dagens ret, man også kan købe som take-away.

20A servere kun dagens ret med enten fisk eller kød, hver uge kommer der en ny menu, med sæson betonede grøntsager. Deres koncept ligner Manfreds, med en afslappet stemning, med hverdags retter der mætter og smager godt. Hold øje på deres hjemmeside, og husk at booke bord, der er ofte optaget, også i hverdagene.

82450038-bb33-4de1-9eab-17e49f015026

Gaarden & Gaden ligger midt på Nørrebrogade, imellem en frisør og en pladebutik og ser ikke ud af meget udefra. De skriver selv at de ikke er en restaurant, men en bar og et køkken. Sidst jeg spise der sad jeg i baren og kiggede ud i et lille bitte køkken, hvor to kokke i ro lavede mad. Køkkenet er åbnet fra 10  morgen til 22 aften og der serveres derfor både morgenmad, frokost og aftensmad. Det er et sted hvor man kan hænge i mange timer, uden at opdage det er man går fra vin til drinks. De serverer en blanding af små retter og 2 skiftende hovederetter der smager super godt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koh phangan - Bottle beach #1