Hold i ryggen, brækket tå og slut med barsel!?

Folkeskole eller Privatskole?

image1-21

Kender i det der hvor man føler sig som lidt af en lort, fordi man ikke er helt lige så meget på forkant som andre forældre?

Jeg har følt mig som en lort over at jeg endnu ikke har skrevet Svale og Wilder op til nogle skoler.

Hvorfor egentlig det?

Jo, i min omgangskreds har stort set ALLE skrevet deres børn op til diverse privatskoler. Hver gang snakken falder på emnet, får jeg lidt sved på panden og jeg begynder at føle mig brun, lunken og lugtende.

Men jeg synes ærlig talt at det er grotesk at skulle tage stilling til skoler, når mit ene barn just er født og den anden slår sine folder i vuggestuen. Men det bliver man nød til, hvis man vil være med, for det her skole-ræs, er en disciplin hvor man skal være hurtigere end Kipketer for at få en plads! På de populære skoler som fx. Bernadotte og Ingrid Jespersen, skal du skrive dit barn op i det sekund navlestrengen klippes, ellers kan du godt skyde en hvid pil efter en plads i børnehaveklassen.

Vildt nok ik’?

Jeg ved ikke engang om jeg ønsker at mine børn skal gå på privatskole. Jeg synes faktisk at folkeskolen kan rigtig meget og er egentlig af den overbevisning at den skal prøves af først. Den eneste hage er, at jeg synes folkeskolen har vokset sig lidt for stor. Jeg kan godt føle mig en smule skræmt når jeg forstiller mig at aflevere mine små myrer på kæmpe-skoler med fire spor og klasser der er fyldte til bristepunktet! Så er der selvfølgelig også økonomien i det, jeg synes at det er mange penge, når man tænker på at vi i forvejen betaler til folkeskolen igennem vores skat.

Men hvad hvis Wilder vokser op og bliver typen der har brug for ro? Eller Svale ikke falder til i sin klasse? Så synes jeg alligevel at det er trygt at have en anden mulighed i baghånden.

Som alternativ til folkeskolen kan jeg godt lide lilleskole-tanken. Jeg har undersøgt vidt og bredt og forhørt mig hos venner og bekendte, som har anbefalet Øbro Fri Skole. Idag har jeg haft en lang og hyggelig telefon-sludder med den søde sekretær  på Øbro Fri Skole og nu er begge ungerne sgu skrevet op. Der er selvfølgelig ingen garanti for at de får plads, men sekretæren lød optimistisk.

Det føles faktisk rart. Ikke fordi det er et must at have sit barn skrevet op på en privatskole for at være en god forældre, det er mere ideen om at jeg endelig har taget stilling til en vigtig del af mine børns fremtid og at de får muligheden for at vælge mellem folkeskolen og lilleskolen. Det gør mig glad, let og jeg føler mig som lidt mindre af en lort nu.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hold i ryggen, brækket tå og slut med barsel!?