Kjær Weis - min økologiske makeup besættelse

Et lorte år er lukket og et nyt og friskt lukket op

Jeg har aldrig gået op i nytår. Nytårsaften er for (pessimistiske) mig en aften, der aldrig lever helt op til forventningerne, en aften der skal overstås. Men i år har nytår betydet noget andet for mig. Vi fejrede nytåret med to af mine søskende og deres familier og vi er i samme båd, vi har alle tre haft et hårdt år, vi bestemt ikke ser tilbage på med glæde og det gav rigtig god mening at hoppe ind i det nye friske år sammen. Der er kommet kaskader af lort ud af 2018 og aldrig har det føltes så godt at et år sluttede. Jeg forestillede mig hvordan jeg lukkede en stor fed sæk af lort og bandt en dobbeltknude på og sparkede den langt, langt væk. Det føltes godt.

Den sorte sæk med lort, indeholder også andet end lort, for 2018 er også et år hvor der er sket virkelige fantastiske ting. Sune og jeg har købt hus, vi har renoveret det og vi er flyttet ind. Vi følte os heldige og glade, det var et nyt kapitel i vores liv der startede. Men midt i huskøbet mistede jeg pludseligt synet på det ene øje og 3 uger efter fik jeg føleforstyrrelser i hænderne. Jeg kom under udredning for sclerose, det tog flere måneder og kastede en mørk skygge over den ellers glædelige begivenhed. Imens jeg malede huset, var jeg hundebange. Jeg kan huske hvordan jeg hele tiden tænkte i mulige løsninger for ramper til kørestol osv, hvis nu sclerosen, som jeg var bange for jeg havde, skulle ende med at være af den agresive art. Det var et langt udredningsforløb og det tærrede på overskuddet. Men i starten af sommeren var min far og jeg inde og få svaret på den sidste MR-scanning og der var ingen forandringer i min hjerne, jeg var rask. Jeg var så lettet, min far og jeg krammede hinanden foran bispebjerg hospital under kirsebærtræerne der blomstrede, min far græd og jeg grinede og så drak vi kaffe og slog vejen forbi en antikbutik og fejrede det med nye barstole, sætterkasser og alt muligt andet gammelt og genuint. Endelig var det tid til glæde. Nyt hus, solskin, glad familie og sommerferie i Spanien lige om hjørnet. Sådan!

Jeg føler stadig at livet, skæbnen, døden, min skytsengel eller de højere magter tog røven på mig. For den ferie vi glædede os så meget til og havde så meget brug for, endte som i ved, jo på tragisk vis i ulykke og min fars død. Og ja, siden da har livet været ufattelig hårdt. Det har været hårdt at eksistere på alt for mange planer. Som individ, som mor, som kone, som kollega, som datter, som veninde og sikkert også som alt muligt andet. I bund og grund har det bare været så mega skide hårdt. Når det er sagt, er det også fantastisk at være i live. Kæmpe kampen og føle at det med bitte små musseskridt, i et langt sejt træk, går i den rigtige retning.

Nu har vi taget hul på et nyt år. Et år som, 7-9-13, kun kan blive bedre. Vi nyder vores nye hus, som vi fortsat er i gang med at renovere, det bliver så flot. Ungerne er sunde og glade, Svale skal starte i skole og Wilder skal flytte til en ny stor og flot børnehave, de glæder sig. Jeg skal afslutte min terapi, mine PTSD symptomer er faldende og om et par måneder er de formentlig helt væk. Jeg skal starte på arbejde igen og efterhånden have en normal hverdag til at fungere med alt hvad det indebærer. Jeg er ved at blive en nærværende mor igen, en kærligere kone og jeg er i det hele taget ved at få lidt mere overskud til at være et helt menneske igen.

idag er himmelen blå og fuglene kvidrer i haven. Svale laver perler i morgensolen. Wilder er igang med sin tredje ostemad, Sune er på frilufts-tur med en ven og sidder i skrivende stund sikkert og laver morgenmad på bål, og jeg selv – jeg selv kan mærke en ro og en spirende glæde over at eksistere.

Hej nye år – du er så hjertelig velkommen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kjær Weis - min økologiske makeup besættelse