Glædelig jul!

en jule-haters bekendelser

FullSizeRender-4Så er julen ENDELIG forbi!

Må man godt sige det?

Jeg er ikke vild med julen. Absolut ikke. Jeg prøver hver evig eneste år at omvende mig til den jule-elskende type, men det er sgu lettere sagt end gjort. I år er der dog sket væsentlige fremskridt.

Jeg har i lang tid været fyldt med jul til op over begge ører.Jeg har været ved at kaste op ud af øjnene over instagram og facebook som vælter i billeder af juletræer, guirlander, drillenisser og risengrød. Jeg har også haft lyst til at kvæle en julemand, eller tre! Jeg har haft lyst til at smide min spaghetti på fjernsynet hver gang endnu en julekalender eller juleshow er kørt over skærmen og de sidste par dage har jeg haft lyst til at stikke vores eget lille skaldede juletræ skråt op!

Jeg har været så træt af julen, men der er åbenbart lys forude for selv en vaskeægte jule-grinch!

For det går selvfølgelig ikke at være jule-hater når man har børn. Slet ikke når man har en 2-årig tornado som for første gang er bevidst om alt hvad der hedder jul. Så jule-grinchen har været nødsaget til at steppe gevaldigt op i år.

Fake it till you make it, tænkte jeg imens jeg gik på skrækkelige julemarkeder med karruseller og dårlig glögg, pakkede pakkejulekalender ind, sang “Nu det jul igen” for 7000 gang og jeg tænkte det aller mest, da vi besøgte den falske polyester-julemand og hans virkelig dårlige trylleshow i et overfyldt stormagasin.

det virkede sgu.

Jeg har nemlig set Svales øjne funkle ved tanken om jul. Jeg har set hvor stolt hun var da hun fik en tur på elefantryg på en farvestrålende karrusel i øsende regnvejr. Jeg har set hendes små buttede hænder fiske gaver op af julesokken og glæden herved. jeg har set hende beundre glaskuglerne på juletræet som var de den største skat. Jeg har set hende grine af polyester-julemandens skrækkelige trylleshow og jeg har mærket hvordan hun oplever julen og hvor magisk, farverig og varm den er i hendes lille verden. Jeg har opdaget hendes uspolerede og barnlige glæde ved julen og alt hvad den indebærer og den glæde kan få selv det koldeste julehjerte til at tø.

Så julen har fået ny værdi. Jeg får stadig kvalme over at blive spammet med julebilleder, den falske julemand og julesange på repeat, men min datters vaskeægte juleglæde den er jeg vild med og  flæskestegen og de brune, de er forresten heller ikke helt af vejen…

Billedet er fra vores julemiddag hvor jeg sad til bords med en dinosaurus der spiste rap-and med pastaskruer og havde pænt optur over ALT.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glædelig jul!