Sikke en start på året!

Det gør mig lidt bekymret

image1-35

Wilder, Wilder, Wilder. Han gør mig lidt bekymret for tiden.

Det gør han fordi han har et temperament der siger spar to. Han er hidsig, han er stædig og han er temmelig utålmodig. Hverdags-situationer er en kamp hver evig eneste dag. At tage tøj på. at få skiftet ble eller at flytte ham fra ting han ikke skal røre ved. Det der giver mig grå hår og røde pletter er, at han reagerer ved at knalde hovedet ned i gulvet, i bordet eller hvad der ellers er i nærheden af hårde ting og han gør det gerne igen og igen, også selvom det tydeligvis gør satans ondt.

Nogle episoder er værre end andre. For et par uger siden gjorde han det i klinkerne på badeværelsesgulvet, fordi han (shame on me) skulle have sin bodystocking af, inden han skulle i bad. Det sagde en væmmelig lyd og dagen efter havde han et stort blåt mærke i panden. I sidste uge tog jeg skeen fra ham, efter han havde sjappet suppe ud over det hele og knægten knaldede hovedet ned i bordet til blodet fossede ud af næsen. Svale blev rigtig forskrækket og begyndte at græde og det samme var jeg lige ved.

Det gør ondt på mig at det gør ondt på ham.

Først tænkte vi at det var noget han gjorde for at få ekstra opmærksomhed. Men vi er blevet meget bevidste om at give ham masser af positiv opmærksomhed og roser ham rigtig meget.  Det lille menneske lyser op når han får ros, men hovedet får fortsat en tur, hver gang han ikke får sin vilje. Jeg er sikker på, at en stor del af hans adfærd, handler om at han ikke kan udtrykke sig via sprog endnu. Jeg glæder mig virkelig til han så småt begynder at tale og kan sætte ord på sine følelser og frustrationer. Måske vil det få ham til at ændre adfærd helt naturligt?

I torsdags da min bekymring var på det højeste, fordi jeg også havde fået at vide at Wilder er begyndt at slå og kaste med ting i vuggestuen, flippede min hjerne af bekymring. Jeg var et øjeblik overbevist om at Wilder vil få et svært sind, blive en der ikke har venner og sikkert ende som bandeleder. Sune stoppede mig heldigvis. Han mindede mig lige om at Wilder er 14  måneder og en ret sød og sjov lille karakter, når han får sin vilje altså. Vi endte med at grine af mit trip og blev enige om at Wilder, en dag,  med sit temperament højst sandsynligt bliver en virkelig irriterende og stædig chef eller Danmarks bedste ishockeyspiller 🙂

Jeg slår koldt vand i blodet og håber at han med tiden vil holde op med at headbange!

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sikke en start på året!