Fra lortemor til hønemor

Begynder-strik for dummies og mindfulness

Der er fuld knald på i øverste etage – hele tiden. Jeg ville sådan ønske at jeg kunne slappe af i min hjerne, men det lykkes altså aldrig særlig godt. Jeg tænker hele tiden på alt muligt og ret tit løber tankerne af med mig – især til den sørgelige side.

Men, så var det at min søster Stine opfordrede mig til at begynde at strikke og hjalp mig igang. Jeg begyndte lige så stille ved nytår og kæmpede mig igennem en baby cardigan i ret-strik. Det var faktisk ikke så svært som det så ud og jeg hyggede mig med det. Jeg troede faktisk det var noget nær raket-videnskab at strikke og i starten havde jeg det som om at strikkeopskrifterne stod på kinesisk, men så fandt jeg ud af at man kan finde alt på youtube. Det er faktisk ikke spor volapyk når man lige kommer ind i strikke-jargonen og youtube har lært mig de bedste strikke-skills. Nu har strikningen taget om sig og jeg har strikket en cardigan til mig selv og den sødeste og nemmeste trøje til Wilder. Det perfekte begynderprojekt og det bedste er, at den findes i både voksen og børnestørrelse og strikkes på pind 6, som er en tyk en, så det går rimelig stærkt. Jeg begyndte på Wilders lørdag morgen og blev færdig mandag aften (jeg gik alt for sent i seng og sad og klikkede med mine strikkepinde til ved 2 tiden….).

Når jeg strikker får jeg ro for mine triste tanker, jeg føler jeg gør noget der er rart for mig selv og min stressede hjerne bliver dejlig tom. Jeg tænker kun på det jeg strikker, om det mon bliver flot, om jeg taber en maske og så drømmer jeg måske lidt om mit næste strikkeprojekt – ren mindfulness! En slags ro min rastløse sjæl kan håndtere, fordi jeg ikke bare laver ingenting, jeg er faktisk i fuld gang med at producere noget – sådan slapper jeg bedst af.

I kan finde opskriften på Wilders let strikkede sweatshirt HER. Og find den i voksenstørrelse HER. På petiteknit´s hjemmeside er der faktisk også små videoer som guider dig igennem projektet, så det er bare at købe noget garn og kaste sig ud i det. Jeg har strikket denne i Alpaca fra drops. jeg køber garnet hos yarnliving.dk som leverer dagen efter det er bestilt og hvor garnet er virkelig billigt. Garnet til Wilders kostede mig under 100 kr og kvaliteten er lækker, den er blød som smør.

Mit næste strikkeprojekt skal være denne HER, bare i ensfarvet. Jeg har lige bestilt garn i lys lavendel.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra lortemor til hønemor