Seriøst ... tak!

Bajere og babyer

IMG_0853.JPGDet er ikke nogen hemmelighed at jeg virkelig elsker smagen af en kold øl. Men kan man godt drikke øl når man har en baby?

Det har jeg brugt en hel del tid på at tænke på og regne på.

Vi kan fx. godt lide at at få en enkelt øl eller to på en hyggelig cafe eller på vores lokale engelske bar Charlies, hvor Svale også er en af de lokale og virkelig hygger sig. Charlies er selvfølgelig røgfrit og om sommeren kan man stå i solskin på gaden og nyde en rigtig engelsk øl i tinkrus.

Før jeg blev gravid gik Sune og jeg meget ud. Vi drak 1000 øl, røg 1000 cigaretter og vi elskede at rafle natten lang og twiste i kødbyen til den lyse morgen. Da jeg efter kun et par måneders eller nærmere ugers kæresteri fandt ud af at jeg var gravid blev vores livsstil prompte lavet om. Det var dejligt, men jeg synes også det var lidt ærgerligt for vores forhold, at vi ikke nåede at date, wine og dine og lave klassikeren for nyforelskede: at være vågne hele natten med en flaske rødvin og fortælle hinanden røver-historier. Alt det blev byttet ud med en pludselig seriøsitet omkring forholdet, det at skulle have barn, forventninger til hinanden og fremtiden, glæde, usikkerhed og så en ordentlig portion morgenkvalme.

Under min graviditet drak både Sune og jeg virkelig mange alkoholfrie øl. Alle der har prøvet det ved hvor irriterende det er at være sammen med stive mennesker når man selv er ædru, så Sune var så sej at han hoppede med på vognen med de alkoholfrie øl. I løbet af en festlig aften som til distortion drak Sune fx. 2 rigtige øl og 5 alkoholfrie i stedet for 8 guldtuborg. Det var virkelig fedt at han hoppede med på den vogn, for det blev altså lidt lettere for en ølhund som mig.

Den dag Svale blev født, skålede Sune og jeg i en ægte iskold øl. En øl har sjældent smagt så godt og gud hvor havde jeg fortjente den! Det var virkelig lækkert at sidde i hospitalssengen, overlade Svale til Sune et øjeblik og bare nyde en iskold øl og slappe helt af.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at ammende holder igen med alkohol og det er jeg da helt klart enig i. Svenskerne hænger dog lidt mere løst, og mener at det er OK at ammende kvinder har er moderat alkohol indtag.

Jeg har selv brugt virkelig meget energi på at tænke på og regne ud hvad Svale fik af alkohol hvis jeg fx. drak 3 øl på 2 timer og ammede. Så ville jeg have en promille på ca. 0,4. Det vil sige at alkoholprocenten i min mælk vil være 0,04%. Alkoholprocenten i en alkoholfri øl fra Tuborg er til sammenligning 0,09%.

Jeg ammede i de anbefalede 4 måneder og her efter har der været mere frihed til hyggelige vin-aftener og festlige dates.

Hvis vi gerne vil ud og have mere end et par øl skal det selvfølgelig, i modsætning til før, planlægges i forvejen. Så kommer Svale over til sin mormor og overnatter så Sune og jeg rigtig kan hygge os og sove lidt længe dagen derpå.
Vi var fx. På date for et par uger siden. Vi havde planlagt at gå ud og spise og få et glas vin, men endte med at gå på bodega og drikke bajere og spise ristede hotdogs i pølsevognen – det var SÅ sjovt og hyggeligt.
Vi har aftalt at vi skal på sådan en slags date i hvert fald en gang om måneden. En god aften ude med hinanden løsner altså op for det hele og får os til at glemme alt om manglende nattesøvn og bæ-bleer og får os til at huske alt om at kysse, grine og hvorfor vi er forelskede i hinanden.

Vi kan også sagtens finde på at hygge med lidt vino om aftenen når Svale er puttet og i sommers havde vi endelig vores rødvin-og-røverhistorie-aften hvor vi sad på vores tagterasse hele natten og drak drinks og snakkede og snakkede og snakkede og kyssede….

Baby og bajere kan altså sagtens hænge sammen! En hyggelig øl og lidt vin mens baby er hjemme kan sagtens gå an. Og med lidt planlægning og en god mormor i baghånden er de festlige dates og rafling på byens barer stadig en del af vores familieliv. Hurra for det!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Seriøst ... tak!